Coreea de Nord a testat motorul unui dispozitiv cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord a testat recent motorul unui dispozitiv cu rază lungă de acţiune, a anunţat luni Institutul americano-coreean al Universităţii Hopkins, în baza unor imagini din satelit.

334 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a testat motorul unui dispozitiv cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord a testat motorul unui dispozitiv cu rază lungă de acţiune (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Natura exactă a motorului nu a putut fi identificată. Ar putea fi vorba despre un motor de la sistemul de propulsie de la al doilea etaj al rachetei nord-coreene de tip Unha-3 sau despre motorul celui de al doilea sau al treilea etaj al unui dispozitiv mai puternic, aflat în continuare în construcţie, a precizat institutul pe site-ul său de Internet, 38 North.

Analiza imaginilor arată că testul s-a desfăşurat în perioada 25-30 august în poligonul de lansare de sateliţi de la Sohae, cunoscut şi sub numele Tongchan-ri.

De pe poligonul de la Sohae, situat în apropiere de coastele de nord-vest ale ţării, a fost lansată cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiune de tip Unha-3 în decembrie, un tir condamnat de către Occident, care l-a considerat drept un test deghizat de rachetă balistică cu rază lungă de acţiune, interzis de rezoluţiile ONU.

În urma acestei lansări şi a unui nou test nuclear efectuat în februarie, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a înăsprit sancţiunile împotriva regimului comunist.

Imagini din satelit au arătat deja, la sfârşitul lunii august, că Phenianul s-a lansat într-un nou program de construcţii de anvergură în poligonul de la Sohae.

Lucrările ar cuprinde construirea unei rampe de lansare pentru testarea unor rachete balistice mobile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici