Coreea de Nord se declară "perfect pregătită" pentru un război cu Seulul

Coreea de Nord s-a declarat joi "perfect pregătită" pentru un război cu Coreea de Sud, intensificându-şi retorica marţială cu câteva ore înainte de sosirea la Seul a secretarului de Stat american, Hillary Clinton.

18 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord se declară "perfect pregătită" pentru un război cu Seulul

Coreea de Nord se declară "perfect pregătită" pentru un război cu Seulul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Gaşca de trădători a lui Lee Myug-Bak (preşedintele sud-coreean) nu ar trebui niciodată să piardă din vedere faptul că Armata populară a Coreei este perfect pregătită pentru o confruntare până la capăt", a declarat un purtător de cuvânt al Statului Major nord-coreean, citat de agenţia oficială KCNA.

Relaţiile dintre cele două entităţi ale peninsulei, aflate oficial în stare de război de la conflictul sângeros din 1950-1953, s-au deteriorat de la sosirea la putere a preşedintelui sud-coreean Lee Myung-Bak, în februarie 2008.

Acest conservator pledează pentru intransigenţă faţă de Nord, după un deceniu de politică de apropiere a predecesorului său liberal.

În semn de represalii, Coreea de Nord a anulat în ianuarie toate acordurile politice şi militare cu Sudul.

Pentru a spori climatul de tensiuni, Phenianul a anunţat de asemenea lansarea iminentă a unei rachete, oficial în cadrul programului său spaţial, alimentând temerile privind un nou tir de rachetă cu rază lungă de acţiune de tip Taepodong-2, care ar putea atinge teoretic Alaska.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, este aşteptată joi seara la Seul, în cadrul turneului său asiatic în cadrul căruia a efectuat deja vizite în Japonia şi Indonezia.

Citeşte şi:

Hillary Clinton oferă Phenianului o normalizare a relaţiilor, în cazul denuclearizării

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici