Corlăţean a discutat cu ambasadorii statelor UE despre priorităţile agendei europene şi aderarea României la Schengen

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a avut marţi o întâlnire de lucru cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti, fiind discutate temele actuale ale agendei europene, dar şi aspecte legate de MCV şi aderarea României la Schengen.

428 afișări
Imaginea articolului Corlăţean a discutat cu ambasadorii statelor UE despre priorităţile agendei europene şi aderarea României la Schengen

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Întâlnirea a fost organizată de Ambasada Irlandei, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, printre subiectele discutate aflându-se negocierile cu Parlamentul European privind Cadrul Financiar Multianual al Uniunii în perioada 2014-2020, evoluţiile economice la nivel european, extinderea UE, Parteneriatul Estic, securitatea energetică.

De asemenea, au fost discutate aspecte legate de progresele înregistrate de România în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, precum şi perspectivele aderării României la spaţiul Schengen, precizează un comunicat MAE transmis MEDIAFAX.

"Ministrul Corlăţean a reiterat obiectivul României de aderare la spaţiul Schengen, evidenţiind faptul că acesta este un obiectiv legitim pentru România şi a exprimat încrederea privind adoptarea unei decizii pozitive privind aderarea până la sfârşitul anului, conform celor convenite cu ocazia Consiliului UE Justiţie Afaceri Interne din martie 2013", evidenţiază comunicatul MAE.

El a prezentat şi "ultimele evoluţii în direcţia consolidării reformelor în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei".

Şeful diplomaţiei "a menţionat succint" şi priorităţile Guvernului în ceea ce priveşte procesul de revizuire a Constituţiei, derulat în cooperare cu Comisia de la Veneţia a Consiliului Europei, precum şi proiectul reorganizării administrativ-teritoriale a României.

Corlăţean i-a informat pe ambasadorii statelor UE şi "asupra climatului politic şi investiţional stabil, precum şi a perspectivelor economice pozitive ale României pentru anul în curs, fiind prevăzută o creştere economică de 1.6% din PIB".

În privinţa Parteneriatului Estic, el a pledat pentru recunoaşterea progreselor înregistrate de statele partenere cu ocazia Summitului de la Vilnius din noiembrie 2013, iar referitor la securitatea energetică, ministrul de Externe a salutat decizia organizării unei reuniuni a Consiliului European pe această temă şi a reiterat sprijinul României pentru realizarea proiectului Nabucco.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici