Coronavirus în lume LIVE UPDATE 24 iulie. SUA au depăşit pragul de 4 milioane de cazuri. China vrea să facă vaccinul accesibil pentru milioane de oameni

  • Oamenii de ştiinţă lucrează la foc automat pentru a înţelege mai bine coronavirusul şi pentru a descoperi metode de reducere a infectărilor.
  • Până în prezent s-au înregistrat peste 15.5 milioane de cazuri de Covid-19 în întreaga lume, potrivit Universităţii Johns Hopkins.
  • Donald Trump a anulat, din cauza coronavirusului, Convenţia naţională republicană ce urma să aibă loc în Jacksonville, Florida. În cadrul Convenţiei, Trump urma să-şi anunţe candidatura din partea partidului la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.
3578 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 24 iulie. SUA au depăşit pragul de 4 milioane de cazuri. China vrea să facă vaccinul accesibil pentru milioane de oameni

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 24 iulie FOTO Profimedia

UPDATE: Bilanţul în lume actualizat

Până în prezent s-au înregistrat peste 15.5 milioane de cazuri de Covid-19 în întreaga lume, potrivit Universităţii Johns Hopkins. De asemenea, peste 632.000 de decese care au legătură cu infectarea cu noul coronavirus au fost raportate.

UPDATE: Statele Unite ale Americii au depăşit pragul de 4 milioane de cazuri

SUA a depăşit 4 milioane de cazuri de Covid-19 de la startul pandemiei, cu 1.100 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore. Este a treia zi consecutivă când americanii raportează peste 1000 de decese zilnice.

Statele îşi doresc redeschiderea afacerilor şi revenirea la normal, însă situaţia nu pare să se amelioreze.

"Nu văd ca virusul să dispară. El este eficient prin abilitatea sa de a se transmite de la om la om şi cred că, în final, îl vom controla. Nu cred că va fi eradicat ", a spus doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase.

Aproximativ 915.000 de cazuri au fost confirmate în SUA în ultimele 2 săptămâni, depăşind totalul din întreaga lună iunie.

UPDATE: Donald Trump a anulat mult aşteptata Convenţie naţională republicană din Jacksonville, Florida

Donald Trump a anulat, din cauza coronavirusului, Convenţia naţională republicană ce urma să aibă loc în Jacksonville, Florida. În cadrul Convenţiei, Trump urma să-şi anunţe candidatura din partea partidului la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Preşedintele american a insistat în luna iunie ca acest eveniment să fie mutat din Charlotte, Carolina de Nord, în Jacksonville, unde regulile nu sunt atât de stricte.

Cu un record de 173 de decese în Florida în ultimele 24 de ore, Trump a fost forţat să anuleze Convenţia: "Am spus echipei că e timpul să anulăm evenimentul din Jacksonville, parte a Convenţiei. Voi ţine totuşi un discurs, dar într-o altă formă, nu va fi cu public. Nu este timpul potrivit pentru aşa ceva".

UPDATE: China vrea să facă vaccinul accesibil în ţările din America Latină

China a anunţat un împrumut de un miliar de dolari pentru a face vaccinul său contra coronavirusului accesibil pentru ţările din America Latină şi Caraibe, a anunţat ministrul de Externe, Wang Yi.

"Autorităţile chineze au subliniat că vaccinul dezvoltat de ei va deveni un bun public universal. China va acorda un împrumut de 1 miliard de dolari pentru a sprijini accesul la vaccin al naţiunilor din regiune", a spus premierul mexican.

 

În Australia, oamenii de ştiinţă au dezvoltat un test de sânge capabil să detecteze infecţia cu noul coronavirus, în 20 de minute

 

 

 

 

  • California a depăşit New York-ul la numărul de cazuri 
Cel mai populat stat al SUA a raportat 12.807 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, stabilind astfel un nou record negativ de la începutul pandemiei. Totalul cazurilor din California a ajuns la 413.000, depâşind astfel statul New York, epicentrul pandemiei de Covid-19 din SUA. De asemenea, California a raportat un număr record de decese într-o singură zi, alături de Alabama, Nevada şi Texas, informează Reuters. New York conduce la acest capitol, cu 32.000 de decese. 
 
  • Bilanţul a depăşit pragul de 15 milioane de infectări
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici