Liliecii „ajută la vindecarea coronavirusului şi a cancerului“, arată un nou studiu

  • Un studiu, realizat de experţi de la Max Planck Institute for Psycholinguistics din Nijmegen, Olanda, arată efectele benefice ale liliecilor.
  • Oamenii de ştiinţă au analizat unele dintre abilităţile incredibile ale creaturilor.
  • Se pare că liliecii ar ajuta la vindecarea unor boli, precum coronavirusul şi cancerul, şi ar încetini procesul de îmbătrânire.
1846 afișări
Imaginea articolului Liliecii „ajută la vindecarea coronavirusului şi a cancerului“, arată un nou studiu
Cu siguranţă şi tu ai auzit că liliecii ar fi transmis coronavirusul la oameni. Totuşi, un nou studiu naşte controverse după ce oamenii de ştiinţă au descoperit că, din contră, liliecii au puteri uimitoare de vindecare, scrie mirror.co.uk.
 
Vei fi uimit să afli că descoperirea cercetătorilor oferă speranţă pentru dezvoltarea de noi medicamente pentru cancer, terapii anti-îmbătrânire şi chiar un leac pentru coronavirus. De ce? Pentru că au abilităţi incredibile în ceea ce priveşte longevitatea, percepţia senzorială şi imunitatea excepţională în cazul infecţiilor.
 
Au fost studiaţi genomii a şase specii de lilieci, inclusiv a speciei suspectate că ar fi sursa iniţială de răspândire a coronavirusului: „Genomii ar putea ajuta la studiile despre modul în care liliecii vindecă infecţiile cu coronavirus, iar în viitor, probabil că datorită acestora va creşte rata de supravieţuire în cazul unor boli cum ar fi Covid-19“.
 
Studiul publicat în Nature face parte din proiectul global Bat1K şi oferă o perspectivă nouă asupra originilor lor, subliniind mecanismele moleculare care ar fi putut contribui la imunitatea excepţională a liliecilor. „Liliecii au o toleranţă crescută la infecţiile virale“, spune Dr Vernes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici