Costurile asigurătorilor în urma seismului din Japonia s-ar putea situa între 10 şi 25 mld dolari

Costurile companiilor de asigurări în urma cutremurului din Japonia s-ar putea situa între 10 şi 25 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor analiştilor, transmite Wall Street Journal (WSJ).

52 afișări
Imaginea articolului Costurile asigurătorilor în urma seismului din Japonia s-ar putea situa între 10 şi 25 mld dolari

Costurile asigurătorilor în urma seismului din Japonia s-ar putea situa între 10 şi 25 mld dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Analiştii mai pesimişti cifrează costul pentru asigurători la 50 de miliarde de dolari.

În zona cea mai afectată de calamitate sunt proprietăţi asigurate în valoare de 300 de miliarde de dolari, potrivit companiei de evaluare a pagubelor AIR Worldwide.

Proprietăţi de 400 de miliarde de dolari se găsesc în regiuni mai puţin afectate, însă în care cutremurul a produs pagube costisitoare.

AIR a analizat zonele lovite direct de valurile tsunami care au urmat seismului, concluzionând că proprietăţi de 24 de miliarde de dolari se află pe o rază de trei kilometri de la ţărm.

Pierderile provocate de calamităţi companiilor de asigurări vor fi semnificativ mai mici, doarece mulţi proprietari vor raporta pagube reduse. Cu toate acestea, cutremurul s-ar putea dovedi a fi al doilea sau al treilea ca mărime din istoria industriei asigurărilor în funcţie de costuri.

Populaţia şi companiile au fost reticente în a cumpăra asigurări care să acopere în totalitate pierderile potenţiale din cauza preţurilor considerate prea mari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici