Covid-19: Germania va relaxa restricţiile privind deplasările începând din 19 aprilie

Guvernul Germaniei intenţionează să relaxeze, începând din 19 aprilie, restricţiile privind deplasările impuse pentru încetinirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

10209 afișări
Imaginea articolului Covid-19: Germania va relaxa restricţiile privind deplasările începând din 19 aprilie

Sursa foto: Profimedia

Ministerul german de Interne a elaborat un plan care prevede relaxarea restricţiilor privind deplasările începând din 19 aprilie, cu obligativitatea purtării măştilor de protecţie în public, limitarea adunărilor mari de persoane şi depistarea rapidă a reţelelor de contagiere, afirmă surse citate de agenţia de presă Reuters.

Vor fi aplicate doar măsurile care au rolul menţinerii sub nivelul 1 a coeficientului de infectare cu noul coronavirus, iar viaţa publică va fi reluată treptat.

Germania a impus restricţii de deplasare la nivel regional, în zonele devenite focar, şi a închis restaurantele şi cele mai multe centre comerciale, începând din 22 martie.

Dat fiind că efectele restricţiilor sunt resimţite dur pe plan economic, generând recesiune în Germania, politicienii vor reluarea rapidă a activităţilor de producţie.

Planul prevede revenirea treptată la normalitate şi mecanisme pentru depistarea a peste 80% din contactele persoanelor infectate la 24 de ore de la diagnosticare. Persoane infectate şi contactele acestora vor fi plasate în carantină la domiciliu ori în hoteluri. Guvernul Germaniei presupune că pandemia va dura până în 2021.

Magazinele vor fi redeschise, dar vor fi menţinue reguli stricte privind distanţarea socială.

Imediat ce vor fi disponibile stocuri de măşti de protecţie, acestea vor fi obligatorii în trenuri, autobuze, în fabrici şi în instituţii.

În Germania se înregistrează 100.132 de cazuri de coronavirus şi 1.584 de decese, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici