COVID-19: Hong Kong începe programul de testare voluntară în masă

  • Testarea în masă a devenit un motiv de discuţii politice pe teritoriul chinez
  • Sunt peste 100 de centre de testare
  • Unii voluntari se tem că le va fi colectat ADN-ul
  • Liderul Carrie Lam spune că participarea este esenţială pentru succesul programului
355 afișări

Hong Kong a testat marţi mii de oameni pentru coronavirus. Voluntarii au aşteptat la unele dintre cele peste 100 de centre de testare. Mulţi rezidenţi nu au încredere în resursele şi personalul furnizat de guvernul central al Chinei. Carrie Lam, premierul din Hong Kong, îndeamnă însă oamenii să privească obiectiv programul şi să nu se lase descurajati de critici în ceea ce priveşte testarea.

„Acest virus nu are simptome evidente. Pentru binele sănătăţii mele, aş dori să ştiu dacă sunt infectat. Dacă sunt cu adevărat infectat, pot căuta imediat tratament”, spune Lai, participant voluntar. 

„După această testare în masă, aceşti oameni nu vor fi în siguranţă. Pur şi simplu nu pot merge peste tot. Nu li se poate da codul de sănătate şi să meargă peste tot, să treacă graniţele şi să desfăşoare activităţi cu risc ridicat. Asta va provoca de fapt un alt dezastru”. crede Jin Dong Yan, de la Universitatea din Hong Kong, Facultatea de Medicină, Şcoala de Ştiinţe Biomedicale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici