Creştere fără precedent a forţelor navale ale Rusiei

Marina rusă va primi 36 de nave de război în 2013, un număr fără precedent în istoria Rusiei, a anunţat adjunctul comandantului marinei, viceamiralul Aleksandr Fedotenkov, duminică, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

1550 afișări
Imaginea articolului Creştere fără precedent a forţelor navale ale Rusiei

Creştere fără precedent a forţelor navale ale Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În acest an, 36 de nave de luptă, nave de atac rapid şi nave de susţinere se vor alătura marinei ruse. Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva", a declarat Fedotenkov la Salonul pentru Apărare Maritimă din Sankt Petersburg.

Navele de război ruseşti desfăşoară în prezent misiuni în toate oceanele lumii, cu peste 60 de nave de luptă aflate pe mare în prezent, a afirmat el.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat în martie că marina rusă va primi 24 de submarine şi 54 de nave de război de diverse clase până în 2020.

"Ca urmare a implementării programului de reînarmare al statului până în 2020, marina ar urma să primească opt submarine strategice cu propulsie nucleară, 16 submarine multirol şi 54 de nave de luptă de clase diferite", a declarat Şoigu.

Cele opt submarine strategice echipate cu rachete includ trei Borei şi cinci Borei clasa A (SSBN), echipate cu rachete balistice Bulava.

Cele 16 submarine multirol includ opt submersibile de atac din clasa Graney, cu propulsie nucleară, şi altele Kilo îmbunătăţite şi din clasa Lada.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat anul trecut că echiparea marinei cu noi nave de război şi submarine va fi o prioritate pentru următorii zece ani. Guvernul rus a alocat 166 de miliarde de dolari, respectiv un sfert din bugetul alocat armamentului până în 2020 în acest scop.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici