Crime politice care au zguduit lumea: de la Iulius Caesar la fraţii Kennedy până la Benazir Bhutto

Fostul prim-ministru al Japoniei, Shinzo Abe, a fost ucis de un fost soldat, în timpul unui discurs electoral la Nara, evenimentul intrând pe lista cu alte asasinate politice celebre.

938 afișări
Imaginea articolului Crime politice care au zguduit lumea: de la Iulius Caesar la fraţii Kennedy până la Benazir Bhutto

Crime politice care au zguduit lumea: de la Iulius Caesar la fraţii Kennedy până la Benazir Bhutto

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit în urma atacului suferit. Atacul a avut loc în jurul orei 11.30 (5.30 în România), în oraşul Nara, unde Abe era implicat într-un eveniment electoral în sprijinul unui candidat al Partidului Liberal Democrat.

Presupusul atentator este un fost soldat în vârstă de 41 de ani: Tetsuya Yamagami. Potrivit presei locale, a făcut parte din forţa de autoapărare maritimă a Japoniei până în 2005. Se pare că a spus Poliţiei că era nemulţumit de Abe şi că dorea să-l omoare. 

De-a lungul timpului, mai multe crime politice au făcut istorie:

Iulius Cezar
Ito Hirobumi
Arhiducele Francesco Ferdinando
Ţarul Nicolae al II-lea
Mahatma Gandhi
Patrice Lumumba
John Fitzgerald Kennedy
Martin Luther King Jr.
Bob Kennedy
Yitzhak Rabin
Benazir Bhutto

Cum a fost ucis Iulius Cezar

Împăratul roman Iulius Cezar a fost asasinat de un grup de senatori, condus de Marcus Giunio Brutus, Gaius Cassius Longinus şi Decimo Brutus, pe idurile din martie 44 î.Hr. C. (15 martie). Moartea lui a declanşat o serie de războaie civile. Legenda spune că moartea lui Cezar a fost precedată de nişte prevestiri: incendii cereşti, păsări solitare în groapă, zgomote nocturne ciudate. Suetonius relatează că niciuna dintre rănile lui Cezar nu au fost fatale, cu excepţia celei de-a doua, în piept. Tu quoque, Brute, fir-mă! („Şi tu, Brutus, fiul meu!”): Acestea au fost ultimele cuvinte ale lui Cezar, înainte de a muri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici