CRIZA din Germania: Partidul Social-Democrat va iniţia negocieri cu formaţiunea Angelei Merkel pentru o nouă coaliţie - surse

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD) din Germania, a acceptat iniţierea negocierilor cu partidul cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), în scopul formării unei noi coaliţii guvernamentale, afirmă surse politice de la Berlin.

419 afișări
Imaginea articolului CRIZA din Germania: Partidul Social-Democrat va iniţia negocieri cu formaţiunea Angelei Merkel pentru o nouă coaliţie - surse

Partidul Social-Democrat va iniţia negocieri cu partidul Angelei Merkel pentru o nouă coaliţie-surse

Martin Schulz a primit susţinerea Comitetului executiv al Partidului Social-Democrat (centru-stânga) pentru lansarea discuţiilor exploratorii în sensul unei coaliţii guvernamentale, au declarat luni surse politice din cadrul SPD citate de ediţia germană a agenţiei Reuters.

"SPD va participa la discuţii exploratorii şi va stabili în ce mod poate oferi susţinere noului guvern. Nu există nicio premisă automată de la care să pornim", a explicat oficialul citat.

În funcţie de progresele în negocieri, SPD poate opta pentru o coaliţie care să aibă drept rezultat participarea la guvernare ori pentru susţinerea unui guvern minoritar format de CDU.

În acest fel, Germania va putea evita convocarea alegerilor anticipate.

Formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a eşuat în planul de a forma o coaliţie cu guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Iniţial, Partidul Social-Democrat refuzase prelungirea coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), semnalând dorinţa de a se ajunge la alegeri anticipate, în contextul eşecului discuţiilor exploratorii cu celelalte partide. Însă preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a lansat un apel adresat partidelor parlamentare pentru continuarea negocierilor în scopul formării unei coaliţii guvernamentale, excluzând posibilitatea convocării alegerilor anticipate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici