Criză politică în Italia. Guvernul de la Roma anunţă că Mario Draghi se va deplasa joi la Palatul prezidenţial

Premierul Mario Draghi va avea o perioadă de analiză şi se va deplasa joi la Palatul prezidenţial pentru a avea consultări cu preşedintele Sergio Mattarella, anunţă Guvernul de la Roma, deşi unele surse declarau că premierul, care tocmai a obţinut încrederea Senatului, se află acum la consultări.

362 afișări
Imaginea articolului Criză politică în Italia. Guvernul de la Roma anunţă că Mario Draghi se va deplasa joi la Palatul prezidenţial

Mario Draghi va avea o perioadă de reflecţie şi se va deplasa joi la Palatul prezidenţial, după votul de încredere din Camera Deputaţilor, au comunicat oficiali guvernamentali citaţi de agenţia ANSA.

Anterior, surse citate de agenţia ANSA şi de publicaţiile Corriere della Sera şi La Repubblica afirmau că Mario Draghi se află la Palatul Quirinale, pentru discuţii cu preşedintele Sergio Mattarella.

Premierul tehnocrat Mario Draghi tocmai a obţinut votul de încredere al Senatului, dar fără susţinerea Mişcării Cinci Stele (M5S, stânga, populistă), a formaţiunii de extremă-dreapta Liga, condusă de Matteo Salvini, şi a partidului Forza Italia (centru-dreapta), condus de fostul prim-ministru Silvio Berlusconi.

"Astăzi, partidele Liga, Forza Italia şi Mişcarea Cinci Stele şi-au asumat o responsabilitate gravă, o opţiune care va genera un preţ enorm pentru ţară", a comentat deputatul Matteo Orfini, din cadrul Partidului Democrat (centru-stânga).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici