CRONOLOGIE: Principalele catastrofe aeriene de pe teritoriul Franţei în ultimii 40 de ani

Prăbuşirea unui avion Airbus A320 al companiei Germanwings în sudul Franţei, marţi, reprezintă una dintre cele mai grave catastrofe aeriene produse pe teritoriul francez în ultimii 40 de ani, relatează AFP, prezentând o cronologie a accidentelor aviatice.

435 afișări
Imaginea articolului CRONOLOGIE: Principalele catastrofe aeriene de pe teritoriul Franţei în ultimii 40 de ani

CRONOLOGIE: Principalele catastrofe aeriene de pe teritoriul Franţei în ultimii 40 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

- 24 martie 2015: Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a societăţii Lufthansa, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea 150 de persoane la bord, s-a prăbuşit în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei. Potrivit autorităţilor, nu există supravieţuitori.

- 9 august 2007: Un avion al companiei Air Moorea, cu 20 de persoane la bord, s-a prăbuşit în timpul decolării de pe insula Moorea, în Polinezia Franceză, fără a exista supravieţuitori.

- 24 martie 2001: Un avion bimotor Twin Otter DHC6 al companiei Air Caraibes s-a prăbuşit pe o casă în timp ce se pregătea să aterizeze pe insula Saint-Barthelemy, în Antile, provocând moartea a 22 de persoane.

- 25 iulie 2000: Un aparat de zbor Concorde al companiei Air France, cu destinaţia New York, s-a prăbuşit la decolare pe un hotel din Gonesse (Val-d'Oise), în apropiere de aeroportul parizian Roissy, provocând moartea a 113 persoane.

- 20 ianuarie 1992: Un Airbus A320 al Air Inter, care asigura cursa Lyon-Strasbourg, s-a prăbuşit pe muntele Sainte-Odile, în apropiere de Strasbourg. În urma accidentului au murit 87 de persoane, iar nouă au supravieţuit.

- 10 aprilie 1989: Un Fokker 27 al companiei EAS, care asigura cursa Paris-Valence (Drôme), s-a prăbuşit în masivul Vercors, provocând moartea celor 22 de persoane aflate la bord.

- 26 iunie 1988: Un Airbus A 320 al companiei Air France s-a prăbuşit în timpul unui miting aerian la Habsheim (Haut-Rhin), cauzând moartea a trei persoane.

- 4 martie 1988: 23 de persoane au murit după ce un Fokker 27 al companiei regionale TAT, care efectua cursa Nancy-Paris, s-a prăbuşit la Machault (Seine-et-Marne), la aproximativ 60 de kilometri sud de Paris.

- 1 decembrie 1981: Un avion DC-9 al companiei iugoslave Inex Adria, care venea de la Ljubljana (Slovenia), a lovit un munte în apropiere de Ajaccio (Corse-du-Sud), provocând moartea a 180 de persoane.

- 3 martie 1974: Un avion DC-10 al companiei Turkish Airlines, care asigura legătura Istanbul-Paris-Londra s-a prăbuşit la Ermenonville (Oise), la scurt timp după decolarea din Paris, din cauza deschiderii inopinate a uşii de la cala de bagaje. Aceasta este cea mai gravă catastrofă aeriană din Franţa, bilanţul fiind de 346 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici