Ziua Independenţei, petrecută în America cu artificii şi drone, cu discursuri şi marşuri electorale, dar şi cu atacuri armate

  • Atacuri armate în cinci state americane - au rezultat 25 răniţi şi 4 morţi. Biden solicită liderilor republicani interzicerea accesului populaţiei la armele de foc.
  • La Casa Albă, Biden a ţinut discursuri în care îşi laudă reformele de centru stânga şi a admirat artificiile.
  • La New York City, dar şi în statele California şi Texas, o companie a organizat spectacole cu drone.
  • De 4 iulie, n-au lipsit nici discursurile şi marşurile populiste ale liderilor republicani.
334 afișări
Imaginea articolului Ziua Independenţei, petrecută în America cu artificii şi drone, cu discursuri şi marşuri electorale, dar şi cu atacuri armate

White House/Bagels & Walks/ Sky Elements Drone Shows

Atacuri armate în cinci state americane - au rezultat 25 răniţi şi 4 morţi 

Până acum, au avut loc cel puţin 10 atacuri armate între zilele 4 şi 5 iulie, potrivit GVA şi CNN. Numai de Ziua Independenţei, au fost raportate următoarele atacuri armate şi bilanţul victimelor:

  • Akron, Ohio: 4 răniţi
  • Edgewood, Maryland: 4 răniţi
  • Shreveport, Louisiana: 4 morţi, 7 răniţi
  • Lansing, Michigan: 5 răniţi
  • Hayward, California: 5 răniţi

În ciuda atacurilor armate, ceremoniile de Ziua Independenţei s-au desfăşurat fără alte probleme. 

La Casa Albă, Biden a ţinut discursuri de stânga şi a admirat artificiile 

La Washington DC, la Casa Albă, Joe Biden a sărbătorit alături de susţinătorii săi, a ţinut un discurs şi a admirat un spectacol cu artificii, alături de prima doamnă, Jill. 

,,Nimic nu bate 4 iulie la Casa Albă", a scris preşedintele pe Facebook. Biden a criticat programul de reforme economice al fostului preşedinte republican Ronald Reagan pentru reducerea cheltuielilor şi a taxelor (Reaganeconomis), şi şi-a lăudat propriul său program economic de centru stânga (Bideneconomics) care presupune creşterea taxelor pentru a ajuta americanii la nevoie.  

,,Jill şi cu mine am fost onoraţi să sărbătorim această zi a Independenţei alături de familiile noastre militare care reprezintă o verigă într-un lanţ de onoare care se întinde înapoi la zilele noastre de înfiinţare.  Neînfrângere şi neîndoire.

Fiecare american dispus să muncească din greu ar trebui să poată obţine un loc de muncă indiferent unde se află şi să-şi păstreze rădăcinile acolo unde au crescut. Asta e Bidenomics. 

Sub Trickle-down economics  (economia de scurgere), investiţiile publice au scăzut şi industriile inventate de America au început să se mute peste ocean.
GATA — Bidenomics înseamnă că industriile viitorului vor creşte chiar aici, acasă". 

Biden le-a cerut, marţi, liderilor Partidului Republican să accepte reforme "semnificative" în sensul înăspririi reglementărilor de achiziţionare a armelor de foc, după o nouă serie de incidente armate.

S-au desfăşurat spectacole cu drone 

În Big Apple, s-au desfăşurat spectacole fabuloase cu focuri de artificii.  Totodată, a fost organizat un spectacol special cu drone aprinse ce au alcătuit forma Statuii Libertăţii. 

 

4 iulie 2023 a rămas în istorie după ce Sky Elements Drone Shows a obţinut un titlu în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare spectacol aerian cu drone.

1.002 de drone echipate cu lumini LED strălucitoare şi-au luat zborul şi au uimit mulţimea cu un spectacol care aduce un omagiu istoriei Statelor Unite.

Spectacole similare au fost desfăşurate în California şi Texas. 

În Florida, Ron DeSantis a mărşăluit cu familia şi susţinătorii săi de dreapta

Unul dintre cei mai populari candidaţi republicani, Ron DeSantis, a sărbătorit Ziua Independenţei  la Wolfeboro.

,,Suntem norocoşi să fim moştenitorii unei mari tradiţii a libertăţii. Părinţii fondatori, când au mers la Sala Independenţei în 1776, 56 de oameni şi-au riscat vieţile, averile şi onoarea sacră, astfel încât să creeze o naţiune în libertate", a spus guvernatorul Ron DeSantis. 

,,4 iulie fericit! Ieşi afară şi bucură-te de Statul Liber Florida alături de cei dragi", a scris guvernatorul Floridei pe Facebook. 

 

Donald Trump a scris o urare pe Truth Social 

„La mulţi ani de 4 IULIE tuturor. Lucrăm din greu, ne vom lua înapoi ţara şi vom face din nou AMERICA MARE. Alegerile din 2024 sunt ULTIMA NOASTRĂ MARE ŞANSĂ!”, a scris fostul preşedinte Donald Trump cu ocazia Zilei Independenţei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici