Cum poate scăpa Grecia de datorii? Vinde insule!

Mai mulţi politicieni germani au solicitat autorităţilor de la Atena să vândă din insule pentru a diminua datoriile Greciei, potrivit publicaţiei Bild. "Statul elen trebuie să renunţe la participaţii la companii şi să vândă proprietăţi funciare, precum insulele nelocuite", a afirmat debutatul liberal german Frank Schäffler, într-un articol apărut în Bild cu titlul "Vă dăm bani, daţi-ne Corfu".

208 afișări
Imaginea articolului Cum poate scăpa Grecia de datorii? Vinde insule!

Cum poate scăpa Grecia de datorii? Vinde insule! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un alt deputat, Marco Wanderwitz, consideră că un eventual ajutor financiar venit din partea Uniunii Europene, inclusiv a Germaniei, ar trebui garantat de Grecia.

"Câteva insule ar trebui să rezolve această problemă", a afirmat el.

Grecia deţine circa 6.000 de insule, în mare parte nelocuite, potrivit datelor ministerului elen al Turismului.

O companie privată germană încearcă în prezent să vândă o insulă grecească pentru 45 de milioane de euro, subliniază Bild.

Cancelarul german, Angela Merkel, se va întâlni vineri cu premierul elen Georges Papandréou, pentru a discuta în legătură cu problemele financiare ale Greciei. Autorităţile de la Atena au anunţat miercuri noi măsuri de austeritate prin care încearcă să reducă deficitul public uriaş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici