Curtea de la Haga: Independenţa Kosovo nu a încălcat dreptul internaţional

Declaraţia de independenţă a Kosovo "nu a încălcat dreptul internaţional general", a anunţat, joi, la Haga, Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ). Curtea "conchide că declaraţia de independenţă din 17 februarie 2008 nu a încălcat dreptul internaţional general", a declarat Hisashi Owada, preşedintele CIJ, la Palatul Păcii din Haga.

203 afișări
Imaginea articolului Curtea de la Haga: Independenţa Kosovo nu a încălcat dreptul internaţional

Premierul Hashim Thaci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serbia nu recunoaşte independenţa Kosovo, considerând acest teritoriu provincia sa meridională.

Belgradul a obţinut la 8 octombrie din partea Adunării Generale a ONU permisiunea de a sesiza CIJ cu privire la legalitatea proclamării independenţei Kosovo la 17 februarie 2008.

Până în prezent, Kosovo a fost recunoscut de 69 de ţări, între care Statele Unite şi 22 dintre cele 27 de state membre UE. Acesta are două milioane de locuitori, dintre care 90% sunt albanezi.

Preşedintele kosovar: Avizul CIJ elimină îndoielile cu privire la independenţă

Avizul Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) elimină ultimele îndoieli pe care le-ar putea avea ţările care nu au recunoscut până în prezent independenţa Kosovo, a declarat joi preşedintele kosovar Fatmir Sejdiu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici