Cutremur puternic în nord-estul statului Chile

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,2 a avut loc duminică seara în nord-estul statului Chile, în regiunea Antofagasta (nord), potrivit Institutului american de Geofizică, USGS, iar autorităţile chiliene au anunţat că nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

16 afișări
Imaginea articolului Cutremur puternic în nord-estul statului Chile

Cutremur puternic în nord-estul statului Chile (Imagine: Mediafax Foto)

Hipocentrul cutremurului a fost localizat la 91,3 kilometri adâncime, iar epicentrul la aproximativ 80 de kilometri est-nord-est de oraşul Calama, în deşetrul Atacama, a precizat USGS.

Nu au fost înregistrate victime şi nici pagube materiale, nici la Calama şi nici în localitatea San Pedro de Atacama, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din ţară, au anunţat surse din cadrul poliţiei locale.

"Mergeam şi am observat că se cutremura pământul, dar nu s-a dat alarma şi nici nu s-a instalat panica, totul este normal", a declarat Patricio Silva, un ghid turistic din San Pedro de Atacama.

Biroul Naţional chilian pentru Situaţii de Ugenţă (Onemi) a anunţat că liniile telefonice au fost intens utilizate imediat după cutremur, considerat de "intensitate medie", şi a adăugat că situaţia a "revenit la normal".

"Vorbim despre un eveniment care s-a petrecut foarte aproape de teritoriul argentinian, lucru care exclude, ca atare, posibilitatea unui tsunami", a declarat şeful filialei regionale a Onemi, Miguel Ortiz, pentru un post de radio.

Statul Chile a fost devastat la 27 februarie de un cutremur cu magnitudinea de 8,8, urmat de un tsunami, care a distrus localităţi întregi. În această catastrofă au murit 521 de persoane şi s-au înregistrat pagube în valoare de 30 de miliarde de dolari.

Acest cutremur a întrerupt o reluare a creşterii economice din Chile, înregistrată la sfârşitul lui 2009, după 12 luni de recesiune pe fondul crizei financiare internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici