Daphne Caruana Galizia, jurnalista care a condus investigaţia Panama Papers în Malta, ucisă în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina sa

Daphne Caruana Galizia, cea mai cunoscută jurnalistă de investigaţii din Malta, care a coordonat ancheta Panama Papers în cel mai mic stat din Europa, a fost ucisă luni în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina sa, chiar în apropierea casei unde aceasta locuia, scrie The Guardian.

19642 afișări
Imaginea articolului Daphne Caruana Galizia, jurnalista care a condus investigaţia Panama Papers în Malta, ucisă în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina sa

Daphne Caruana Galizia, jurnalista care a condus investigaţia Panama Papers în Malta, ucisă în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina sa. Foto: www.timesofmalta.com

Daphne Caruana Galizia a murit, luni, după ce maşina în care se afla, un Peugeot 108, a fost distrusă de o explozie puternică. Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie. 

O jurnalistă puternică, ale cărei postări atrăgeau mai mulţi utilizatori decât toţi cititorii ziarelor din ţară, Caruana Galizia a fost descrisă de curând de site-ul Politico ca “un WikiLeaks într-o singură femeie“. Articolele ei au incomodat teribil diverse figuri, atât de la putere cât şi din lumea interlopă, din cel mai mic stat din Europa.

Cele mai noi dezvăluiri ale sale au arătat către premierul Maltei, Joseph Muscat, şi către doi dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui, conectând trei companii offshore cu aceşti trei oameni şi cu vânzarea de paşapoarte malteze către guvernul din Azerbaijan.

Niciun grup şi niciun individ nu au revendicat atacul.

Preşedintele Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, a făcut apel la calm: “În aceste momente, când ţara este şocată de un asemenea atac, îi îndemn pe toţi să-şi măsoare cuvintele, să nu emită judecăţi şi să arate solidaritate”, a spus aceasta.
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici