David Cameron: Damascul trebuie să dea explicaţii pentru moartea medicului britanic

Premierul britanic David Cameron a apreciat că Damasc "trebuie să dea explicaţii" pentru moartea "ruşinoasă" a medicului Abbas Khan într-o închisoare siriană, într-o scrisoare către familia victimei, a declarat o sursă guvernamentală duminică la Londra.

652 afișări
Imaginea articolului David Cameron: Damascul trebuie să dea explicaţii pentru moartea medicului britanic

David Cameron (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Moartea lui Abbas este o tragedie ruşinoasă şi consternantă, iar regimul sirian trebuie să dea explicaţii" cu privire la ce s-a întâmplat, a scris Cameron familiei chirurgului britanic, al cărui corp a fost repatriat duminică în Marea Britanie.

Guvernul britanic şi familia lui Abbas Khan au acuzat în cursul săptămânii guvernul sirian că l-a ucis pe medic. Damasc afirmă la rândul său că chirurgul, deţinut pentru "activităţi neautorizate" şi care era pe punctul de a fi eliberat, s-a spânzurat.

Corpul medicului în vârstă de 32 de ani urma să fie autopsiat duminică sau luni, conform avocatului familiei, Nabeel Sheikh. Examinarea va putea determina dacă a fost sau nu torturat.

Abbas Khan, tatăl a doi copii, a lucrat pentru organizaţia nonguvernamentală Human Aid UK formând personal medical sirian în Turcia, înainte de a merge la Alep, în nordul Siriei, unde a fost arestat în noiembrie 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici