David Cameron vrea înăsprirea condiţiilor de acordare a indemnizaţiilor sociale imigranţilor din UE

Premierul David Cameron propune înăsprirea condiţiilor de obţinere a indemnizaţiilor sociale de către imigranţi provenind din state membre UE veniţi în Marea Britanie.

361 afișări
Imaginea articolului David Cameron vrea înăsprirea condiţiilor de acordare a indemnizaţiilor sociale imigranţilor din UE

David Cameron vrea înăsprirea condiţiilor de acordare a indemnizaţiilor sociale imigranţilor din UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat BBC, Cameron a declarat că miniştrii Cabinetului britanic vor încerca să îngreuneze condiţiile prin care imigranţii europeni veniţi în Marea Britanie ar cere indemnizaţii sociale, informează ziarul Huffington Post, în ediţia online.

"În mod clar, unul dintre elementele asociate apartenenţei la Uniunea Europeană este cel referitior la libertăţile fundamentale - circulaţia produselor, serviciilor şi persoanelor. Există oricum restricţii privind deplasarea persoanelor în cazul apariţiei unor situaţii de excepţie. Atunci ar trebui oare să căutăm argumente care să înăsprească posibilitatea imigranţilor europeni de a veni în Marea Britanie şi a cere indemnizaţii sociale? Răspunsul franc este da, aşa ar trebui", a spus Cameron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici