Deţinut de la Guantanamo, minţit de gardieni că a primit o scrisoare de la mamă, care nu ştia să scrie

Autorităţile din penitenciarul militar american de la Guantanamo au încercat să îl păcălească pe un deţinut suspectat de terorism, Mohamedou Ould Slahi, oferindu-i o scrisoare prezentată ca fiind de la mama lui, care însă nu ştia să scrie.

208 afișări
Imaginea articolului Deţinut de la Guantanamo, minţit de gardieni că a primit o scrisoare de la mamă, care nu ştia să scrie

Deţinut de la Guantanamo, minţit de gardieni că a primit o scrisoare de la mamă, care nu ştia să scrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deţinutului Mohamedou Ould Slahi i-a fost dată o scrisoare de la mama lui, pe care nu o văzuse de ani întregi, a declarat fratele acestuia, Yahdih, relatează ziarul The Guardian.

Înscenarea avea rolul de a-l convinge pe deţinut să colaboreze cu anchetatorii. Însă deţinutul şi-a dat seama că era un fals, în primul rând pentru că numele lui era scris greşit, dar şi pentru că mama nu ştia să scrie.

Mohamedou Ould Slahi a devenit primul deţinut de la Guantanamo Bay care publică memorii în timp ce încă este încarcerat.

Yahdih Ould Slahi a declarat că fratele său, deţinut în continuare în penitenciarul american, nu a reuşit să mai discute cu mama lui înainte de moartea acesteia, produsă în Mauritania în anul 2013. "Au fost foarte apropiaţi, toată familia ne-am gândit cum să îl anunţăm pe Mohamedou. Nu am vrut să fie anunţat de gardieni. Iniţial, l-am anunţat că mama lui era foarte grav bolnavă. Ulterior, i-am spus că a murit", a explicat Slahi.

Suspectul în vârstă de 44 de ani a fost capturat în anul 2001, în Mauritania, la solicitarea Statelor Unite, după care a fost transferat în Iordania, Afganistan şi la Guantanamo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici