Dezastru feroviar în India: Cel puţin 53 de călători au murit - VIDEO

Cel puţin 53 de persoane, printre care se numără şi un suedez, au murit într-un accident feroviar produs duminică în nordul Indiei, la 150 de kilometri de oraşul Lucknow (statul Uttar Pradesh), potrivit unui nou bilanţ publicat luni de presa indiană.

979 afișări
Imaginea articolului Dezastru feroviar în India: Cel puţin 53 de călători au murit - VIDEO

Dezastru feroviar în India: Cel puţin 53 de călători au murit (Imagine: CNN)

"Până acum au fost recuperate 53 de trupuri neînsufleţite, printre care se află şi cel al unui cetăţean suedez. Alte circa 250 de persoane se află la spital", a declarat un reprezentant al poliţiei, citat de agenţia de presă PTI.

Trenul transporta 1.000 de persoane şi 15 dintre vagoane au deraiat în timp ce garnitura se deplasa cu viteza de 108 kilometri/oră.

Căile ferate indiene, administrate de stat, asigură transportul pentru 18,5 milioane de persoane în fiecare zi şi rămân principalul mijloc de transport pentru distanţe lungi. În fiecare an, în India se înregistrează circa 300 de accidente feroviare.

Cel mai grav dintre acestea a avut loc în 1981, când un tren a căzut într-un curs de apă, în statul Bihar, provocând moartea a 800 de persoane.

Tot duminică, cel puţin 100 de persoane au fost rănite după ce o explozie, a cărei cauză nu a fost încă stabilită, a determinat deraierea unui tren în nord-estul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici