Directorul CIA, Gina Haspel, şi-a anunţat demisia

  • Directorul CIA, Gina Haspel, care a avut o relaţie din ce în ce mai tensionată cu preşedintele Trump în ultimul an, a anunţat marţi că îşi dă demisia.
  • Gina Haspel a fost numită prima femeie director al CIA în mai 2018.
1390 afișări
Imaginea articolului Directorul CIA, Gina Haspel, şi-a anunţat demisia

Directorul CIA, Gina Haspel, şi-a anunţat demisia

„A fost cea mai mare onoare din viaţa mea să conduc această organizaţie remarcabilă”, a scris Haspel într-o declaraţie publicată de CIA pe Twitter.

Haspel nu a explicat motivul demisiei, care vine în ultima zi a preşedinţiei lui Trump, deşi Axios a raportat săptămâna trecută că a ameninţat că va demisiona la începutul lunii decembrie, când Trump a încercat să-l instaleze pe loialistul şi fostul deputat Devin Nunes (R- Calif.) Asistent Kash Patel în calitate de adjunct al acesteia, potrivit Forbes.

Preşedintele ales Joe Biden l-a numit pe William Burns, secretar adjunct de stat în administraţia Obama, drept alegerea sa pentru funcţia de director CIA. Cu toate acestea, în prezent nu este clar cine va ocupa postul, până când un nou director va fi confirmat de Senat.

„Aţi rupt barierele şi aţi împuternicit următoarea generaţie de ofiţeri CIA”, a scris CIA.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici