Discurs bizar al lui Donald Trump: „Aveţi maşini de spălat vase noi? Dacă da, îmi pare rău pentru voi”

Donald Trump a promis marţi la un miting în Milwaukee electrocasnice mai bune pentru americani. Discursul său a devenit pe alocuri ofensator, relatează The Guardian.

7012 afișări
Imaginea articolului Discurs bizar al lui Donald Trump: „Aveţi maşini de spălat vase noi? Dacă da, îmi pare rău pentru voi”

Sursa: Profimedia Images

În timp ce candidaţii democraţi la preşedinţia Statelor Unite au adus în discuţie problema schimbărilor climatice la dezbaterea organizată în Iowa, Trump a ales să transmită un mesaj contrastant, arată The Guardian. Aflat în Wisconsin, preşedintele american a declarat că deplânge situaţia actuală, făcând apel la Departamentul Energiei pentru îmbunătăţirea standardelor de eficienţă energetică ale maşinilor de spălat vase, frigiderelor, becurilor şi nu numai.
 
Mulţimea adunată la Universitatea Milwaukee Panther Arena din Wisconsin a fost martora unei întorsături ciudate de situaţie, Trump ducând discursul despre aparatura electrocasnică ce limitează consumul de apă într-o zonă ofensatoare pentru femei. „Vă amintiţi maşina de spălat vase? O apăsaţi şi...boom! Ca o explozie. Cinci minute mai târziu, o deschideaţi şi aburul se împrăştia peste tot”, a spus el. Apoi, Trump a criticat modelele mai noi, afirmând că femeile - doar femeile - din întreaga ţară sunt nevoite acum să spele vasele „de 10 ori”.
 
„Aveţi maşini de spălat vase noi? Dacă da, îmi pare rău pentru voi”, a adăugat el, promiţând că „vesela va fi mai frumoasă” sub conducerea sa.
 
Însă, dincolo de promisiunea preşedintelui american, care le garantează cetăţenilor maşini de spălat vase mai bune, se află un raţionament mai complex. Discursul vine la numai o zi după ce unii republicani au condamnat legislaţia eliminării treptate sau reducerii substanţelor chimice încălzite în aparate de aer condiţionat şi frigidere. Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, o critică des întâlnită la adresa aparatelor electrocasnice care economisesc energia electrică este ineficienţa acestora, care duce la creşterea timpului de utilizare.
 
În luna decembrie, administraţia Trump a eliminat standardele din perioada Obama în ceea ce priveşte becurile economice. Măsurile impun o eliminare treptată a becurilor incandescente, pe care Trump le învinovăţeşte pentru nuanţa „portocalie” a tenului său. „Arăt întotdeauna portocaliu. La fel şi tu! Lumina este de vină.”
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici