Discuţie telefonică între Boris Johnson şi Donald Trump pe tema Brexit

Premierul britanic Boris Johnson a avut luni o discuţie prin telefon cu preşedintele american Donald Trump, printre temele conversaţie fiind chestiunea Brexit, diverse probleme economice şi relaţiile comerciale între cele două state, se arată într-un comunicat al Guvernului de la Londra.

573 afișări
Imaginea articolului Discuţie telefonică între Boris Johnson şi Donald Trump pe tema Brexit

Discuţie telefonică între Boris Johnson şi Donald Trump pe tema Brexit

"Prim-ministrul a vorbit astăzi (n.red.) cu preşedintele Trump, înaintea Summit-ului G7 de la Biarritz. Au discutat problemele economice şi despre relaţiile noastre comerciale, iar premierul l-a pus la curent pe preşedinte cu privire la Brexit. Liderii aşteaptă cu interes să se vadă la summit-ul din acest weekend", potrivit comunicatului.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnalat încă de la începutul lunii că aşteaptă să aibă o întrevedere în "viitorul apropiat" cu noul premier britanic, Boris Johnson.

În luna iulie, după o altă discuţie telefonică cu premierul Boris Johnson, Trump a afirmat că negocierile privind semnarea unui acord comercial "foarte substanţial" sunt în curs, subliniind că schimburile comerciale bilaterale ar urma să aibă o creştere de "trei, patru sau cinci ori".

Edi'ia din acest an al summitului G7 se va desfăşura în localitatea franceză Biarritz, în perioada 24-26 august 2019.

Taguri:
m.britanie,
brexit,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici