DISPARIŢIA zborului MH370: Autorităţile examinează noi obiecte găsite pe Insula Reunion, în cadrul căutărilor

Autorităţile studiază noi obiecte aduse pe ţărmul Insulei Reunion, în Oceanul Indian, după ce un fragment dintr-o aripă de avion despre care se crede că provine de la zborul MH370 a fost găsit miercuri, însă poliţia locală a anunţat că un al doilea obiect găsit duminică nu este considerat o probă, iar oficiali malaysieni şi-au exprimat îndoiala în acest sens, relatează BBC News online.

15135 afișări
Imaginea articolului DISPARIŢIA zborului MH370: Autorităţile examinează noi obiecte găsite pe Insula Reunion, în cadrul căutărilor

DISPARIŢIA zborului MH370: Autorităţile examinează noi obiecte găsite pe Insula Reunion, în cadrul căutărilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Se credea că obiectul, găsit la sud de oraşul Saint-Denis, ar fi putut să fie un fragment de uşă de avion.

Însă poliţia locală a afirmat că obiectul nu este încă tratat ca probă, iar oficiali malaysieni şi-au exprimat îndoiala în legătură cu obiectul respectiv.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care asigura zborul 370 (MH370) de la Kuala Lumpur la Beijing, a dispărut de pe radare pe 8 martie 2014 cu 239 de persoane la bord.

"Metal controsionat"

Un efort de căutare a avionului, condus de Australia, s-a concentrat până în prezent asupra unei vaste zone - de aproximativ 4.000 de kilometri pătraţi din sudul Oceanului Indian, la est de Insula Reunion.

Însă nu s-a găsit nici urmă de avion.

Potrivit unui corespondent BBC în Reunion, unul dintre obiecte a fost găsit pe plaja stâncoasă, imediat la nord de locul unde a fost văzut fragmentul de aripă.

O echipă de poliţişti şi fotografi din cadrul poliţiei a fost chemată la faţa locului, iar obiectul a fost luat de acolo.

"Am citit în toată presa că (noul obiect) face parte dintr-o uşă. Însă am verificat la Autoritatea Aviaţiei Civile şi la oameni de pe teren în Reunion şi era doar o scară obişnuită", a declarat pentru AP Azharuddin Abdul Rahman, directorul general al Aviaţiei Civile malaysiene.

Ministerul malaysian al Transporturilor afirmă acum că vrea să extindă căutarea unor eventuale fragmente de epavă în regiunea în care se află Reunion.

Malaysia cere regiunilor vecine să o alerteze, în cazul în care eventuale fragmente găsite ar putea proveni de la zborul MH370.

AFP a scris duminică că unul dintre fotografii săi a văzut, de asemenea, o bucată de "metal contosionat" - inscipţionat cu două ideograme chinezeşti, de care era ataşat un mâner de piele - care avea aproximativ 100 de centimetri pătraţi, în timp ce era introdusă într-o cutie de oţel şi luată de la faţa locului.

Ministerul malaysian al Transporturilor a confirmat anterior că obiectul găsit pe plaja de la Saint-Andre miercuri este un flaps de la o aripă aparţinând unui avion de tip Boeing 777 - acelaşi tip de aeronavă ca cea dată dispărută în 2014.

"Acest lucru a fost verificat de către autorităţile franceze împreună cu producătorul de aeronave Boeing", a declarat duminică Liow Tiong Lai.

Această piesă a fost adusă în Franţa, unde anchetatorii vor încerca să stabilească, la Toulouse, dacă provine de la zborul MH370. Ei îşi vor începe activitatea în acest sens miercuri.

Fragmente dintr-o valiză găsite pe aceeaşi plajă urmează, de asemenea, să fie examinate.

Centrul de la Toulouse a fost implicat, de asemenea, în analizarea unor fragmente provenind de la zborul AF447 al companiei franceze Air France, care s-a prăbuşit în timp ce asigura o legătură între Paris şi Rio (Brazilia) în 2009, un accident soldat cu moartea tuturor celor 228 de persoane de la bord.

Anchetatorii cred că MH370 a deviat de la cursul de zbor - către Beijing, şi că s-a prăbuşit în ocean - dar nu ştiu de ce.

Autorităţile malaysiene au declarat în ianuarie că toate persoanele de la bord sunt considerate moarte.

Ultimul loc în care s-a aflat avionul a fost stabilit pe baza datelor trimise de aeronavă, detectate prin satelit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici