DISPARIŢIA zborului MH370: Un bărbat spune povestea descoperirii care ar putea rezolva "misterul" - VIDEO

Johnny Begue, bărbatul care ar fi găsit pe Insula Reunion fragmentul de fuselaj despre care se crede că aparţine cursei malaysiene MH370, povesteşte pentru Associated Press cum a ajuns să facă descoperirea care ar putea duce la desluşirea misterului privind dispariţia avionului în 2014.

3621 afișări
Imaginea articolului DISPARIŢIA zborului MH370: Un bărbat spune povestea descoperirii care ar putea rezolva "misterul" - VIDEO

Johnny Begue (Imagine: Captura Video)

Fragmentul poate constitui primul indiciu cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu zborul Malaysia Airlines 370 (MH370), care a fost dat dispărut anul trecut cu 293 de persoane la bord. Eforturi vaste de căutare au eşuat să găsească vreo urmă a avionului, iar autorităţile analizează piesa găsită pentru a afla dacă face parte din avionul dat dispărut.

"Mi-am dat seama imediat că este o bucată dintr-un avion, dar nu am ştiut cât de importantă era, că poate ajuta la rezolvarea misterului a ceea ce s-a întâmplat cu avionul malaysian", a declarat joi Begue, în vârstă de 46 de ani, pentru Associated Press.

Begue este supervizorul unor muncitori care întreţin potecile către plajele din zona Saint-Andre, având grijă să nu fie acoperite de arbuşti luxurianţi.

El spune că şi-a chemat mai mulţi colegi şi că au cărat fragmentul de aripă afară din apă, ca să nu fie izbit de valuri de rocile vulcanice care împânzesc plaja.

Autorităţile au refuzat să comenteze dacă Begue a fost primul care a descoperit componenta. Teddy Riviere, un coleg, a coroborat povestea acestuia şi l-a lăudat pentru descoperire. Membri ai echipei de fotbal a lui Begue l-au ironizat pentru faima pe care şi-a făcut-o în presa locală.

Begue a mai declarat că a descoperit o bucată dintr-o valiză, în apropiere. Însă era neclar dacă există vreo legătură între restul de bagaj şi bucata de aripă.

Deşi autorităţile lucrează în continuare pentru a stabili dacă bucata de avion provine de la zborul MH370, Begue a declarat joi noaptea că "ne vom duce (vineri dimineaţa) să ridicăm un memorial. Vom folosi pietre şi poate că vom planta nişte flori în acel loc".

"Vrem să ne exprimăm respectul pentru oamenii care au murit", a spus el.

Bărbatul povesteşte că a sunat la postul Radio Freedom, postul său preferat din Reunion, şi la poliţie după ce a găsit fragmentul. Iar în doar câteva ore lumea îşi dădea seama că fragmentul de epavă de pe plaja pustie a Insulei Reunion era posibil să provină de la zborul MH370.

"Mergeam pe plajă, căutând pietre care sunt folosite pentru pisarea condimentelor", a declarat Begue. "Şi era acolo. Era foarte mare, n-aveai cum să nu vezi" bucata de aripă, a adăugat el.

Begue nu a conştientizat pe deplin însemnătatea descoperirii.

"La început nu ştiam ce era. Dar acum înţeleg. Sunt mândru că Reunion a devenit cunoscută în legătură cu acest eveniment important", a spus el.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (zborul MH370) a dispărut pe 8 martie 2014, în timp ce se deplasa din Kuala Lumpur (Malaysia) spre Beijing (China). La bordul avionului erau 239 de persoane, considerate decedate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici