Doctorii europeni iau în considerare PLECAREA din Marea Britanie din cauza procedurii Brexit

Majoritatea doctorilor europeni ce lucrează în Marea Britanie iau în considerare părăsirea ţării din cauza procesului Brexit, potrivit unui studiu efectuat de Consiliul General Medical, citat de The Independent.

2602 afișări
Imaginea articolului Doctorii europeni iau în considerare PLECAREA din Marea Britanie din cauza procedurii Brexit

Doctorii europeni iau în considerare PLECAREA din Marea Britanie din cauza procedurii Brexit

Mii de persoane ar putea părăsi statul britanic în următorii doi ani, potrivit studiului Consiliului General Medical.

Studiul a fost făcut pe un eşantion de 2.115 de doctori din Zona Economică Europeană (EEA), ce include state membre ale UE, dar şi Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

Conform rezultatelor studiului, 1.171 de medici din cei chestionaţi, adică 55% dintre aceştia, se gândesc să părăsească Marea Britanie, votul în favoarea părăsirii UE fiind unul dintre factorii luaţi în considerare de aceştia.

Aproximativ 10.200 de medici din Marea Britanie provin din EEA, adică peste 9% din întregul personal medical britanic, dacă peste jumătate din aceştia ar părăsi Marea Britanie acest lucru ar avea un impact major asupra serviciilor de sănătate, ce suferă deja de insuficienţă de personal în unele zone ale statului.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Sănătăţii din Marea Britanie a declarat pentru ziarul The Independent: „Aşa cum Guvernul a repetat, muncitorii de peste mare formează o parte importantă a Consiliului General Medical şi apreciem enorm contribuţia acestora”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici