Documentar impresionant despre sclavia modernă: Not My Life. Traficant român: Nu le dădeam să mănânce. Le băteam cu picioarele, cu pumnii - VIDEO

Un documentar filmat timp de patru ani pe cinci continente şi difuzat la acest sfârşit de săptămână de postul de televiziune CNN, în cadrul Freedom Project, descrie practicile traficului de fiinţe umane şi ale sclaviei moderne la nivel global, conţinând inclusiv exemple din România.

8843 afișări
Imaginea articolului Documentar impresionant despre sclavia modernă: Not My Life. Traficant român: Nu le dădeam să mănânce. Le băteam cu picioarele, cu pumnii - VIDEO

Documentar impresionant despre sclavia modernă: Not My Life. Traficant român: Nu le dădeam să mănânce. Le băteam cu picioarele, cu pumnii - VIDEO

Documentarul Not My Life prezintă în prima sa parte, difuzată sâmbătă seara, mărturiile a doi traficanţi de persoane români aflaţi într-o închisoare din Bucureşti, Traian şi Ovidiu, care povestesc ororile comise.

Deşi au comis infracţiuni grave, ei nu au fost pedepsiţi în mod adecvat. Traficanţii de persoane primesc de obicei între patru şi şapte ani de închisoare, dar după patru ani pot fi eliberaţi pentru bună purtare, explică Iana Matei, care conduce o organizaţie neguvernamentală specializată pe recuperarea şi reabilitarea victimelor traficanţilor de persoane.

"Nu le dădeam să mănânce. Le băteam (...). Le băteam cu picioarele, cu pumnii", explică Ovidiu, un tânăr deţinut pentru trafic de persoane şi care provine dintr-o familie înstărită, potrivit jurnalistului de investigaţii Radu Paul.

Multe victime provin din rândul romilor, care din cauza sărăciei nu au altă alternativă decât să îşi vândă băieţii pentru cerşit şi fetele pentru prostituţie.

În film apare şi un interviu care descrie cum procedează traficanţii de persoane în Albania. Înainte ca un grup de fete să fie dus în capitalele occidentale - Roma, Paris, Madrid - traficanţii le strâng într-o cameră. Ei aleg una dintre ele, o aduc în faţa grupului, şi o execută rapid: fie o ard de vie, fie o împuşcă. Acesta este modul special în care traficanţii le spun celorlalte fete: "Nu încercaţi să fugiţi".

Ana, o supravieţuitoare româncă povesteşte cum a fost bătută până i-a căzut un dinte. Ea afirmă că era însărcinată, dar nu a spus acest lucru nimănui, încercând să îşi ascundă sarcina. Ea povesteştee cum a fost bătută până a căzut pe jos, încercând să îşi protejeze copilul.

"Traian şi Ovidiu au ieşit din închisoare. Dar sunt sute ca ei în lume. Ei există pentru că li se permite să existe", conchide comentatorul.

Ovidiu, tânăr deţinut pentru trafic de persoane

Filmat pe cinci continente timp de patru ani, Not My Life este primul film documentar care descrie practicile oribile şi periculoase ale traficului de fiinţe umane şi sclaviei moderne la nivel global. Timp de patru ani, regizorul Robert Billheimer şi-a făcut documentarea în Europa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Africa.

În timp ce recunoaşte că traficul şi sclavia sunt infracţiuni universale, afectând milioane de fiinţe umane din lume, Not My Life se concentrează asupra faptului că o majoritate importantă a victimelor sunt copii.

Documentarul descrie traficul, exploatarea şi sclavia din toate zonele lumii, inclusiv munca forţată din Africa, cerşetoria şi sortarea deşeurilor de către copii din India, traficul de persoane din Statele Unite şi Asia de Sud-Est şi forme variate de sclavie şi abuz al copiilor din America de Nord şi de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici