Doi britanici suspectaţi că revin din Siria şi de posibile activităţi teroriste, arestaţi la Londra

Doi bărbaţi care locuiesc la Birmingham, în centrul Angliei, au fost arestaţi luni pe Aeroportul londonez Heathrow de către secţia pentru luptă împotriva terorismului din cadrul poliţiei britanice, care-i suspectează că s-au întors din Siria şi de posibile activităţi teroriste.

270 afișări
Imaginea articolului Doi britanici suspectaţi că revin din Siria şi de posibile activităţi teroriste, arestaţi la Londra

Doi britanici suspectaţi că revin din Siria şi de posibile activităţi teroriste, arestaţi la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 21 de ani, au fost arestaţi pe Aeroportul Heathrow la coborârea dintr-un avion venind de la Istanbul, a precizat poliţia din West Midlands.

Ei sunt suspectaţi că s-au dus în Siria în mai 2013, a adăugat poliţia.

Poliţia britanică a arestat mai multe persoane, în ultimii ani, la revenirea din Siria, temându-se că acestea sunt implicate în lupta purtată de către grupări jihadiste.

"Am intervenit în această (luni) după-amiază, pentru a ne asigura că vom înţelege în mod clar la ce tip de activităţi au participat aceşti tineri pe când se aflau în Siria, ci nu pentru că ar reprezenta vreun pericol pentru populaţie", a precizat Kenny Bell, şeful secţiei pentru luptă împotriva terorismului din cadrul poliţiei din West Midlands.

Ministrul britanic de Externe William Hague a amintit luni, în faţa membrilor Parlamentului, că "sute" de britanici sunt suspectaţi că au plecat să lupte în Siria. El a adăugat că serviciile în domeniul securităţii depun eforturi să supravegheze cât mai bine aceste persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici