Doi militari ONU au fost răniţi în Platoul Golan de proiectile lansate din Siria

Doi militari din forţele ONU de menţinere a păcii au fost răniţi în Platoul Golan, luni, de bombe lansate de pe teritoriul sirian, a anunţat armata israeliană, citată de Reuters, în pagina electronică.

122 afișări
Imaginea articolului Doi militari ONU au fost răniţi în Platoul Golan de proiectile lansate din Siria

Doi militari ONU au fost răniţi în Platoul Golan de proiectile lansate din Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AP)

O purtătoare de cuvânt a armatei a declarat că militarii au fost transferaţi la un spital israelian, dar a adăugat că nu dispune de informaţii privind starea lor de sănătate sau naţionalitate.

Purtătoarea de cuvânt a declarat că bombele provin de la luptele de pe teritoriul Siriei.

Misiunea ONU, cunoscută sub numele de UNDOF - cu aproximativ 800 de militari din Fiji, India, Irlanda, Nepal, şi Olanda - a fost înfiinţată în 1974. Aceasta monitorizează linia de demarcaţie care separă israelienii de sirieni de la războiul din 1973.

Platoul Golan a fost ocupat de Israel în războiul din 1967.

UNDOF nu a putut fi contactată pentru a comenta situaţia.

Proiectile lansate în luptele dintre forţele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rebelii care încearcă să îl îndepărteze de la putere de patru ani au ateriazt ocazional în Platoul Golan. Ultimul astfel de incident a avut loc marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici