Doi morţi din cauza legionelozei, în Spania

O epidemie de legioneloză a provocat moartea a două persoane şi a infectat alte două în nord-estul Spaniei, au anunţat marţi serviciile regionale de sănătate.

142 afișări
Imaginea articolului Doi morţi din cauza legionelozei, în Spania

Doi morţi din cauza legionelozei, în Spania (Imagine: Shutterstock)

Doisprezece bărbaţi şi şase femei cu vârste cuprinse între 45 şi 94 de ani au fost infectaţi de legioneloză începând din 5 septembrie în oraşul Sabadell, în apropiere de Barcelona, anunţă un comunicat al Departamentului Sănătăţii din Catalonia.

"Doi dintre pacienţi, care prezentau factori de risc şi mai multe patologii serioase mai vechi, au murit", se arată în comunicat, care nu precizează identitatea pacienţilor decedaţi.

Alţi 17 bolnavi sunt trataţi în spital, în timp ce trei au fost externaţi, precizează comunicatul.

Legioneloza a fost descoperită pentru prima dată în 1976 la Convenţia Legiunii Americane, în timpul căreia au murit 29 de persoane, în urma unei infecţii care a provocat febră mare, tuse seacă, o congestie a plămânilor şi pneumonie.

Boala se propagă adeseori prin inhalarea vaporilor de apă contaminată în aparatele de aer condiţionat şi ventilatoare şi se tratează cu antibiotice. Persoanele care au vârsta de peste 50 de ani sunt deosebit de vulnerabile, dar infecţia nu se transmite de la om la om.

Serviciile de sănătate au afirmat că încă nu au identificat sursa infecţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici