Doi răniţi, într-un atac la o bază militară din SUA

Două persoane au fost rănite, joi, într-un atac la o bază americană din Tennessee, la o lună de la moartea a 12 persoane ucise într-o clădire a US Navy din Washington, a anunţat un purtător de cuvânt al Marinei.

161 afișări
Imaginea articolului Doi răniţi, într-un atac la o bază militară din SUA

Doi răniţi, într-un atac la o bază militară din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trăgătorul a fost arestat" la ora 14.10 (21.10 ora României), a declarat pentru AFP Patrick Foughty, potrivit căruia vieţile celor două persoane rănite, membre ale Gărzii Naţionale, nu sunt puse în pericol.

Atacatorul este el însuşi membru al Gărzii Naţionale a forţelor terestre, potrivit lui Foughty.

Incidentul s-a produs în timpul unei dispute între trei bărbaţi, în cursul căreia unul dintre ei a scos o armă şi a deschis focul asupra celorlalţi doi, rănându-i la picioare, a anunţat presa locală.

Atacul s-a produs într-o bază a Gărzii Naţionale situate "în faţa" bazei Marinei americane din Millington, la nord de Memphis (Tennessee), potrivit lui Patrick Foughty.

Această bază a Marinei adăposteşte instalaţii de comandă ale Marinei pentru Midwest, în special pentru gestionarea resurselor umane şi recrutare. Peste 7.500 de civili şi militari lucrează în această instalaţie.

Persoanele din cadrul bazei au rămas timp de câteva minute închise la faţa locului "ca măsură de precauţie". Această măsură a fost ridicată la scurt timp după ora 15.00, potrivit Marinei.

Acest atac are loc la aproximativ o lună după ce Aaron Alexis, un subcontractant al Pentagonului, a ucis 12 persoane înainte de a fi doborât de poliţie la 16 septembrie, într-o clădire de birouri a Marinei din Washington.

Acest atac a determinat Pentagonul să revadă procedurile de atribuire a autorizaţiilor de acces ale angajaţilor săi, după ce ancheta a arătat că nu au fost depistate semnale de alertă privind tulburările comportamentale şi psihice ale lui Aaron Alexis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici