Dominique Strauss-Kahn, întâmpinat de trei membre ale Femen la intrarea în tribunalul din Lille, unde este judecat pentru proxenetism - VIDEO

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) Dominique Strauss-Kahn, audiat, marţi, la Lille, în cadrul procesului "Carlton", a fost întâmpinat de trei membre ale grupului Femen la sosirea sa la tribunal, relatează postul de televiziune BFMTV, în pagina electronică.

812 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn, întâmpinat de trei membre ale Femen la intrarea în tribunalul din Lille, unde este judecat pentru proxenetism - VIDEO

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cele trei femei s-au aruncat asupra maşinii lui Dominique Strauss-Kahn strigând: "Proxeneţi şi clienţi, declaraţi vinovat". Ele au luat prin surprindere forţele de poliţie, iar una a reuşit să escaladeze capota maşinii. Ele au fost însă controlate rapid de forţele de securitate.

După acest incident, Strauss-Kahn, îmbrăcat într-un costum bleumarin şi cămaşă albă, a ajuns în sala de judecată cu o figură impasibilă şi sobră.

Michel Taubmann, biograful fostului director al FMI, a declarat pentru BFMTV că acest proces este "un moment dificil dar necesar pentru DSK pentru că, în sfârşit, el va putea să se explice". Potrivit lui, Strauss-Kahn "nu se teme a priori să meargă la închisoare", dar este sigur că procesul va face lumină în viaţa sa dezordonată.

Dominique Strauss-Kahn este acuzat că a fost principalul beneficiar al unor "petreceri libertine" care s-au desfăşurat la Lille, Washington sau Paris. Potrivit judecătorilor, el era "pivotul central" şi "beneficiarul, uneori exclusiv, al întâlnirilor sexuale", motiv pentru care a fost inculpat la 26 martie 2012 pentru "proxenetism în formă agravată comis în bandă organizată", deşi termenul "bandă organizată" a fost înlăturat ulterior. El riscă 10 ani de închisoare şi o amendă de 1,5 milioane de euro.

Acuzarea afirmă că Strauss-Kahn nu a plătit probabil niciodată o prostituată în cursul acestor petreceri, dar le reproşează prietenilor săi - un poliţist, Jean-Christophe Lagarde, doi antreprenori, Fabrice Paszkowski şi David Roquet, şi o specialistă în organizarea de evenimente, Virginie Dufour - că au adus prostituate la aceste întâlniri pentru a-i produce plăcere "regelui petrecerilor".

Avocaţii săi au afirmat că trimiterea sa în faţa tribunalului corecţional are "motivaţii politice, ideologice, morale", în timp ce practicile sale sexuale apar în mărturiile unor reclamante care au evocat natura relaţiilor sexuale întreţinute cu DSK. Aceste practici ar putea fundamenta convingerea acuzării că era imposibil ca Strauss-Kahn să nu ştie că aceste relaţii erau plătite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici