Dominique Strauss-Kahn şi soţia sa dau în judecată Le Figaro pentru atingere la viaţa privată

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn şi soţia sa, Anne Sinclair, vor da în judecată cotidianul francez Le Figaro pentru atingere la viaţa privată după publicarea unui articol privind situaţia cuplului lor, a anunţat avocatul acestora, Richard Malka.

251 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn şi soţia sa dau în judecată Le Figaro pentru atingere la viaţa privată

Dominique Strauss-Kahn şi soţia sa vor să dea în judecată un cotidian din Franţa

"A fost luată decizia de a ataca Le Figaro pentru atingere la viaţa privată, după un articol publicat sâmbătă în legătură cu pretinsele neînţelegeri cu Anne Sinclair", a declarat Malka.

Articolul din Le Figaro se referă la declaraţiile "unui intim al clanului familial", afirmând că "paharul s-a umplut" şi că celebra jurnalistă franceză, soţia lui DSK din 1991, "nu poate evita problema unei separări".

"S-a depăşit cu mult cadrul informaţiei, intrându-se în cel al voaierismului şi al racolajului. De aceea, lansăm un apel către presă să fie responsabilă în acest caz, există limite care nu trebuie depăşite", a adăugat avocatul.

Anne Sinclair şi Dominique Strauss-Kahn au anunţat luni, prin intermediul avocaţilor lor, că vor "sesiza justiţia" pentru a obţine "încetarea sau condamnarea" oricărei încălcări a vieţii lor private şi a "prezumţiei de nevinovăţie".

Numele lui DSK este citat într-un caz de proxenetism din nordul Franţei şi a reiterat vineri că vrea să fie audiat de judecători, denunţând un "linşaj mediatic" a cărui ţintă este.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici