Dominique Strauss-Kahn va fi apărat de doi prestigioşi avocaţi americani

Unul dintre avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn, William Taylor, este considerat unul dintre cei mai buni avocaţi specializaţi în drept penal din Washington, iar celălalt, Benjamin Brafman, a fost avocatul lui Michael Jackson, relatează Le Figaro.

391 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn va fi apărat de doi prestigioşi avocaţi americani

Dominique Strauss-Kahn va fi apărat de doi prestigioşi avocaţi americani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Taylor îl cunoaşte bine pe directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), afirmă publicaţia. Vineri, înainte de scandalul de la sfârşitul săptămânii, Taylor a fost chemat să răspundă la acuzaţiile cu privire la costurile prea mari ale costumelor acestuia.

Sâmbătă seara, în timp ce socialistul francez era interogat la un comisariat din Harlem, a făcut apel la serviciile "avocatului său american". Cei doi se apreciază reciproc. Taylor, în vârstă de aproximativ 60 de ani, este cunoscut drept un francofon, chiar dacă se exprimă într-o franceză medie, apreciază Le Figaro. El i-a mai oferit consiliere lui Dominique Strauss-Kahn atunci când acesta a fost acuzat de o economistă ungară, din echipa sa, la FMI, în 2008.

La vremea respectivă, avocatul Jean Veil, un prieten apropiat al cuplului Strauss-Kahn, este cel care l-a recomandat pe William Taylor noului director al instituţiei financiare internaţionale. Totul s-a încheiat cu bine. Asociat în cadrul Cabinetului Zuckerman-Spaeder, avocatul a fost clasat, de curând, de publicaţia Legal Times, între cei mai buni zece avocaţi specializaţi în drept penal din capitala americană.

"Dacă nu puteţi să vă expuneţi apărarea în cinci minute, în trei sau patru fraze, înseamnă că pur şi simplu nu ţine", îşi prezenta Taylor tactica. El este considerat "riguros, onest şi atent la detalii".

Celălalt consilier al lui Dominique Strauss-Kahn, Benjamin Brafman, în vârstă de 62 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi ai Baroului din New York. El are la activ mai multe achitări ale unor celebrităţi din lumea showbizului sau sportului. În 2004, Brafman l-a apărat pe Michael Jackson, suspectat de agresiune sexuală asupra unui minor, după care a fost concediat de cântăreţ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici