Donald Trump încheie primele 100 de zile cu un record: devine cel mai puţin popular preşedinte. În schimb, liderul de la Casa Albă se laudă cu ratinguri peste atentatele 9/11

Două sondaje importante, realizate recent, arată că Donald Trump îşi va încheia primele 100 de zile în funcţia de lider al Statelor Unite ca fiind cel mai puţin popular preşedinte din istoria modernă, scrie The Independent.

3173 afișări
Imaginea articolului Donald Trump încheie primele 100 de zile cu un record: devine cel mai puţin popular preşedinte. În schimb, liderul de la Casa Albă se laudă cu ratinguri peste atentatele 9/11

Două sondaje majore îl pun pe Donald Trump la pământ. Preşedintele setează un nou record negativ (Imagine: Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)

Un sondaj lansat de Washington Post/ABC, duminică, a arătat că noul preşedinte american are cea mai scăzută rată de aprobare din partea cetăţenilor - cea mai mică rată înregistrată de la înfiinţarea acestui gen de sondaje, în 1945. 42% dintre respondenţi au declarat că îi aprobă acţiunile până în prezent, în timp ce 53% nu au fost de acord.

Un sondaj, lansat tot duminică, dar de NBC, a dezvăluit rezultate similare: doar 40% dintre cei intervievaţi au răspuns pozitiv în ceea ce priveşte performanţa profesională a lui Trump (o scădere de 4% faţă de luna februarie). 54 la sută dintre respondenţi nu au fost de acord cu acţiunile lui Donald Trump - o creştere de 6%.

Sondajele continuă să demonstreze că Donald Trump nu a experimentat tradiţionala perioadă de lună de miere pe care majoritatea preşedinţilor o experimentează după învestirea în funcţie, toate ceremoniile şi evenimentele aferente.

NBC a evidenţiat că în anumite momente din propriul mandat, Barack Obama a avut o rată de aprobare de 61%, George W. Bush 56%, iar Bill Clinton 52%.

De când a fost învestit în funcţie, rata de aprobare a lui Donald Trump a stagnat în jurul procentului de 40, uneori scăzând şi în zona 30, potrivit unor alte sondaje citate de The independent.

Preşedintele american a respins deseori astfel de rezultate, catalogând sondajele drept ”ştiri false”, mai ales de când acestea arată că el ar putea fi cel mai puţin plăcut preşedinte din istoria modernă.

Sondajul realizat de Washington Post/ABC a dezvăluit că 96% dintre respondenţii care au votat cu Trump au spus că dacă astăzi ar avea loc noi alegeri, nu l-ar mai vota pe el.

De asemenea, sondajele arată reacţii negative îndreptate şi către democraţi, ca partid.

Acelaşi sondaj a demonstrat că 67% dintre oamenii intervievaţi au declarat că partidul democrat nu are nicio legătură cu preocupările americanilor, faţă de 62% dintre repsondenţi care au arătat cu degetul spre partidul republican, în aceeaşi chestiune.

Rezultatele reprezintă o schimbare de 19 procente faţă de momentul în care acelaşi sondaj a fost efectuat în urmă cu trei ani.

Donald Trump se laudă cu ratingurile sale: ”Am făcut mai mult decât atentatele din 11 septembrie 2001”

Într-un interviu acordat agenţiei Associated Press, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, s-a lăudat cu realizare sale, printre care se numără şi ratinguri impresionante, ”mai mari decât atentatele din 11 septembrie 2001”.

Într-un interviu despre primele sale 100 de zile în funcţia de preşedinte al SUA, Donald Trump a vorbit despre ”ştirile false”, fosta sa rivală în cursa prezidenţială Hillary Clinton şi despre alegerile electorale, unde a pierdut votul popular.

Întrebat dacă crede că a schimbat modul în care oamenii votează, Trump a evidenţiat că el are ”ratinguri foarte mari”, afirmând că acestea au început să crească de 2 sau 3 ori mai mult de când a început să apară în emisiuni televizate, duminica dimineaţă.

Acesta a evocat emisiunea lui Chris Wallace, de la Fox News.

“A fost urmărită de 9,2 milioane de oameni. Este cel mai bun rating pe care l-au avut vreodată. Oricând, în direct. John Dickerson (de la CBS) a avut 5,2 milioane de oameni”, a spus preşedintele american.

“Este cel mai mare rating pentru emisiunea  ‘Face the Nation’ (Înfruntă Naţiunea - n.r.) sau cum îi spun eu, ‘Deface the Nation’ (Demască Naţiunea - n.r.), de când au avut loc atentatele teroriste de la World Trade Center. de când au căzut turnurile World Trade Center. Este un avantaj imens”, a completat Trump.

La câteva ore după ce au avut loc atacurile teroriste din septembrie, în urma cărora aproape 3,000 de persoane şi-au pierdut viaţa, Trump a declarat într-un interviu difuzat la radio că, din moment ce turnurile nu mai există, acum ele ste cel care deţine cea mai înaltă clădire din Manhattan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici