Mii de persoane au protestat la Budapesta faţă de influenţa în creştere a RUSIEI în Ungaria

Aproximativ 2,000 de oameni s-au strâns, luni seara, în apropierea Ambasadei ruse de la Budapesta, pentru a protesta faţă de ceea ce ei consideră ca fiind o creştere a influenţei Moscovei în Ungaria şi faţă de tendinţele autoritare ale premierului Viktor Orban, relatează The Associated Press şi MTI.

3297 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au protestat la Budapesta faţă de influenţa în creştere a RUSIEI în Ungaria

Mii de persoane au protestat la Budapesta faţă de influenţa crescândă a Rusiei în Ungaria (Imagine: Twitter)

Mitingul a avut loc la câteva străzi depărtare Ambasada rusă, după ce poliţia a interzis ca acţiunea de protest să se desfăşoare mai aproape de ambasadă.

Scriitorul şi filozoful Andras Lanyi a declarat că Guvernul ungar se îndreapta treptat spre un sistem dictatorial unde opozanţii sunt ucişi ori închişi, citând Rusia, Azerbaidjanul şi Iranul drept exemple.

Lanyi a mai afirmat că între Orient şi Occident este o prăpastie tot mai mare, "iar, noi, ungurii nu vrem să ne regăsim din nou de partea inamicilor umanităţii".

 

 

Mitingul s-a intitulat "Să oprim Moscova", ca răspuns la campania "Să oprim Bruxellesul" a Guvernului ungar, care acuză Uniunea Europeană că ar încerca tot mai mult să limiteze drepturile statelor membre.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici