Donald Trump ar putea să-i graţieze pe Lil Wayne şi alte 100 de persoane, în ultima sa zi ca preşedinte al SUA

  • Preşedintele Americii, Donald Trump, s-ar putea să-i graţieze pe Lil Wayne şi alte 100 de persoane, marţi, în ultima sa zi în funcţie, scrie Reuters.
  • De pe lista de graţieri lipsesc fostul său avocat, Rudy Giuliani, şi fostul asistent, Steve Bannon.
3954 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ar putea să-i graţieze pe Lil Wayne şi alte 100 de persoane, în ultima sa zi ca preşedinte al SUA

Sursa foto: profimedia

Preşedintele Americii, Donald Trump, s-ar putea să-i graţieze pe Lil Wayne şi alte 100 de persoane, marţi, în ultima sa zi în funcţie, scrie Reuters. Însă, de pe lista de graţieri lipsesc fostul său avocat, Rudy Giuliani, şi fostul asistent, Steve Bannon.

Lil Wayne a recunoscut că este vinovat, după ce a fost reţinut pentru posesia unei arme încărcate, atunci când avionul său a aterizat în Miami. Audierea a fost programată pe 28 ianuarie şi sentinţa posibilă este de 10 ani de închisoare.

Rapperul a fost pro-Trump în ultimul an. În urmă cu câteva luni, Lil Wayne a postat o poză cu el şi preşedintele Trump, menţionând că susţine programul de reformă în domeniul justiţiei şi planul de ajutor economic pentru afro-americani.

Peste 100 graţieri sunt pe lista lui Trump, în ultima sa zi. Sursele au confirmat că pe listă se află şi fostul preşedinte al Adunării din New York, Sheldon Silver, în vârstă de 76 de ani, care a fost închis pentru corupţie, în 2015. Însă, numele fostului avocat al lui Trump, Rudy Giuliani, care de altfel l-a susţinut în scandalul fraudării alegerilor de pe 3 noiembrie, nu pare să fie pe lista graţierilor. Nici Steve Bannon, cel care l-a ajutat pe Trump sâ câştige alegerile în 2016 şi a fost consilier la Casa Albă, nu pare să obţină graţierea. Bannon, în vârstă de 66 de ani, a respins acuzaţiile conform cărora ar fi înşelat donatorii pentru campania ”Construim zidul”, o campanie de strângere de fonduri online care a strâns 25 de milioane de dolari.

Nici Julian Assange, fondatorul Wikileaks, nu este pe lista de graţieri a preşedintelui Donald Trump.

În 2019, Departamentul de Justiţie al SUA a cerut Marii Britanii să-l extrădeze pe Assange în SUA, pentru a răspunde acuzaţiilor de conspiraţie pentru piratarea calculatoarelor guvernului american şi încălcarea legii spionajului.

Însă, un judecător britanic a decis în urmă cu două săptămâni că Assange nu poate fi extrădat în SUA, din cauza problemelor sale psihice. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici