Două femei rănite în cutremurul din Italia au murit, ridicând bilanţul la 25 de morţi

Două femei rănite în seismul de la 29 mai în Emilie-Romagne au murit la spital, ceea ce ridică la 25 numărul morţilor în cele două cutremure care au afectat această regiune din nord-estul Italiei la 20 şi 29 mai, a transmis marţi presa locală.

257 afișări
Imaginea articolului Două femei rănite în cutremurul din Italia au murit, ridicând bilanţul la 25 de morţi

Două femei rănite în cutremurul din Italia au murit, ridicând bilanţul la 25 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Una dintre cele două femei, Liviana Latini, în vârstă de 65 de ani, a fost îngropată sub dărâmături după ce o clădire de cinci etaje s-a prăbuşit la Cavezzo acum o săptămână, în cursul celui de-al doilea cutremur cu o magnitudine de 5,8 pe scara Richter care a afectat Emilie-Romagne luna trecută, după un prim cutremur cu magnitudinea de 6 la 20 mai.

Adăpostită sub masa din bucătărie, aceasta a fost scoasă din dărâmături, grav rănită, la 12 ore după seism de pompierii care i-au auzit strigătele.

Cealaltă femeie a murit la spital din cauza rănilor după ce a intrat în comă fiind lovită la cap, tot la 29 mai, de obiecte care au căzut de pe acoperiş în timp ce mergea pe o stradă în oraşul Cento.

Femeia în vârstă de 46 de ani a fost imediat salvată de trecători şi transportată la un spital din Bologna unde a murit luni seară, a precizat cotidianul local Il resto del Carlino.

Cele două seisme şi replicile lor care au lovit Emilie-Romagne au provocat pagube de peste un miliard de euro iar 14.000 de persoane au fost nevoie să îşi abandoneze locuinţele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici