Două românce acuzate de fraudă în M. Britanie, condamnate la plata unor sume simbolice

Două românce, membre ale grupării cunoscute în Marea Britanie sub numele “Con Air Mob”, care a încasat ilegal ajutoare în valoare de aproximativ 800.000 de lire sterline, au fost condamnate de un judecător să restituie suma de 17,65 lire sterline.

309 afișări
Imaginea articolului Două românce acuzate de fraudă în M. Britanie, condamnate la plata unor sume simbolice

Casă din Ţăndărei, construită din ajutoarele sociale din Marea Britanie

Cele două românce de etnie romă, Ramona şi Dorina Dumitru au "înşelat contribuabilii britanici într-un atac flagrant asupra sistemului bunăstării", dar, deoarece nu posedă bunuri "cunoscute sau care pot fi recuperate", ordinele de restituire emise împotriva lor vizează sume "neglijabile", comentează Mirror în ediţia online de sâmbătă.

Un judecător i-a ordonat vineri Ramonei Dumitru, în vârstă de 34 de ani, care a încasat ilegal suma de 18.106,33 lire sterline susţinând în mod fals că ar fi mama a şase copii, să restituie suma de 16,65 lire sterline. Doinei, în vârstă de 39 de ani, i s-a ordonat să restituie suma de 1,00 lire, în pofida faptului că a încasat 101.333,27 lire sterline, precizează tabloidul britanic.

Ambele femei, care au declarat că locuiesc în Nottingham, au fost încarcerate în mai alături de alţi şapte membri ai grupării, care au fost condamnaţi la un total de 13 ani de închisoare. Judecătorul Michael Gledhill nu a făcut niciun comentariu, la anunţarea ordinelor de confiscare, pronunţate în cadrul Curţii Coroanei din Southwark, în centrul Londrei, adaugă Mirror.

În cadrul procesului iniţial, instanţa a stabilit că membrii grupării au utilizat recomandări de la locuri de muncă şi documente falsificate cu scopul de a obţine numere de înregistrare în sistemul naţional britanic de asigurări sociale, pentru a putea solicita o serie de ajutoare. Unii nici măcar nu locuiau în M. Britanie, o femeie făcând naveta cu avionul din România, pentru a ridica sumele solicitate ilegal. Membrii grupării provin din Ţăndărei, precizează publicaţia.

"Aceasta este o fraudă la scară largă, care ţinteşte în mod deliberat sistemul de ajutor social britanic", le-a spus judecătorul Gregory Stone într-o audiere anterioară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici