Dubaiul are dovezi care incriminează Mossad-ul în cazul asasinării unui membru Hamas

Anchetatorii au dovezi, inclusiv interceptări ale convorbirilor telefonice, privind implicarea serviciilor de informaţii israeliene în asasinarea unui oficial Hamas în ianuarie, în Dubai, afirmă sâmbătă comandantul poliţiei din Dubai.

64 afișări
Imaginea articolului Dubaiul are dovezi care incriminează Mossad-ul în cazul asasinării unui membru Hamas

Dubaiul are dovezi care incriminează Mossad-ul în cazul asasinării unui membru Hamas

"Printre noile dovezi de care dispune poliţia din Dubai şi care incriminează serviciul secret israelian, Mossad, şi confirmă implicarea sa în asasinat (...), figurează comunicaţii telefonice între vinovaţi care au fost detectate", a declarat Dhahi Khalfan pentru cotidianul Al-Bayane, ziarul Guvernului din Dubai.

Mahmoud al-Mabhouh, unul dintre fondatorii aripii militare a mişcării islamiste palestiniene Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a fost găsit asasinat în camera sa de hotel din Dubai, la 20 ianuarie.

"Poliţia din Dubai dispune de asemenea de informaţii potrivit cărora anumiţi vinovaţi au achiziţionat bilete de avion din alte ţări prin cărţi de credit pe care figurau aceleaşi nume dezvăluite" de autorităţile din emirat, adaugă generalul Khalfan.

"Astfel, vinovaţii au utilizat aceleaşi paşapoarte în mai mult de o ţară", continuă el, repetând că "Mossad-ul este 99 la sută implicat" în asasinat.

Vineri, un oficial israelian de rang înalt a respins acuzaţiile Dubaiului împotriva Mossad-ului, precizând că "poliţia din Dubai nu a furnizat nici o dovadă a caracterului incriminant în acest caz" şi "nu a explicat circumstanţele morţii" lui Mahmoud al-Mabhouh.

Londra, Dublinul, Parisul şi Berlinul au cerut explicaţii Israelului cu privire la paşapoartele ţărilor lor pe care le deţineau cei 11 membri presupuşi ai comandoului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici