După contactul considerat reuşit, Kremlin-ul acuză: SUA sunt de vină pentru lipsa unei întâlniri bilaterale în Vietnam între Trump şi Putin/ Liderul rus nu poate înţelege acuzaţiile nefondate privind presupusele ingerinţe ruse în SUA

Inflexibilitatea părţii americane este principalul motiv pentru care nu a fost posibilă organizarea unei întâlniri bilaterale între preşedintele SUA, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, în timpul summitului APEC din Vietnam, a anunţat Kremlinul, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

1173 afișări
Imaginea articolului După contactul considerat reuşit, Kremlin-ul acuză: SUA sunt de vină pentru lipsa unei întâlniri bilaterale în Vietnam între Trump şi Putin/ Liderul rus nu poate înţelege acuzaţiile nefondate privind presupusele ingerinţe ruse în SUA

După schimbul de replici considerat reuşit, Kremlin-ul acuză: SUA sunt de vină pentru lipsa unei întâlniri bilaterale în Vietnam între Trump şi Putin

Trump şi Putin s-au întâlnit succint în cursul summitului organizaţiei pentru Cooperarea Economică Asia-Pacific şi au căzut de acord asupra unui declaraţii comune privind sprijinul celor Statelor Unite şi Rusiei pentru o soluţie politică la conflictul Siria, însă nu existat o discuţie bilaterală consistentă între cei doi.

"Din păcate, partea americană nu a oferit vreo alternativă în pofida eforturilor colegilor noştri ruşi. Ne-a fost oferită o singură perioadă, care era convenabilă pentru partea americană, şi un singur loc, care deja fusese închiriat de americani", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Americanii nu afişat deloc flexibilitate, şi din păcate nu au oferit alte propuneri alternative. Din acest motiv întâlnirea nu a putut avea loc", a adăugat oficialul rus.

Anterior, Vladimir Putin a declarat sâmbătă că nu a avut o întâlnire bilaterală cu Trump din cauza programului încărcat al celor doi lideri şi din cauza obstacolelor de protocol care nu au putut fi depăşite de echipele celor doi preşedinţi.

Liderul de la Moscova a mai afirmat că regretă faptul că timpul a fost prea scurt pentru a discuta mai mult despre complexa relaţie între Moscova şi Washington.

 

 

Kremlin: Putin nu poate înţelege acuzaţiile nefondate privind presupusele ingerinţe ruse în SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus omologului său american, Donald Trump, că nu poate înţelege acuzaţiile nefondate privind presupusele ingerinţe ale Moscovei în scrutinul prezidenţial din SUA, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Preşedintele american Donald Trump, care a discutat, sâmbătă, cu omologul său rus, Vladimir Putin, în cursul summitului APEC din Vietnam, a declarat că liderul de la Moscova i-a spus că "nu s-a amestecat" în scrutinul prezidenţial din SUA.

"De fapt, preşedintele Trump s-a întrebat cât de mult din aceste informaţii sunt adevărate, şi Putin a explicat că Rusia nu a intervenit în vreun fel în procesul electoral", a comentat oficialul de la Moscova în legătură cu discuţiile între cei doi lideri.

"Putin i-a spus în mod personal (lui Trump) că aceste informaţii sunt nefondate şi nu pot avea niciun temei şi în mod categoric a respins chiar şi ipoteza că Rusia ar fi putut cumva că se implice în procesul electoral din Statele Unite", a adăugat Peskov.

"Putin şi-a exprimat completa neînţelegere a afirmaţiilor nefondate privind presupusul amestec al Rusiei în scrutinul din SUA", a completat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Donald Trump a fost rugat duminică să clarifice declaraţiile sale din ziua precedentă în legătură cu faptul că Putin ar fi insistat că Rusia n-a încercat să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial din SUA.

"Cred că simte că el (Vladimir Putin) şi Rusia nu s-au amestecat în alegeri", a declarat Trump la o conferinţă de presă în capitala vietnameză Hanoi.

"Cât dacă cred acest lucru sau nu, sunt cu agenţiile noastre. Cred în (...) agenţiile noastre secrete", a adăugat preşedintele Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici