Ein, zwei, bye, Polizei! Oraşul Minneapolis ar putea desfiinţa departamentul de poliţie

  • Consiliul local din Minneapolis a decis să desfiinţeze departamentul de poliţie
  • Medaria Arradondo, primul şef afro-american al departamentului de poliţie, ar urma să fie concediat
  • Primarul Jacob Frey se opune deciziei şi a fost înjurat la o manifestaţie
675 afișări

Într-un oraş în care au loc zilnic proteste, jafuri şi lupte de stradă, poliţia ar putea aduce linişte. Consilierii locali din Minneapolis, locul în care a murit George Floyd, nu sunt însă de aceeaşi părere.

9 din 13 membri ai consiliului local au luat decizia de a desfiinţa departamentul de poliţie. Ironia sorţii este că, astfel, va fi concediat şi primul şef de culoare al instituţiei, Medaria Arradondo.

Primarul democrat din Minneapolis, Jacob Frey, se opune măsurii şi a fost gonit de la o manifestaţie.

„Ne angajăm să îi protejăm pe toţi membrii comunităţii şi să spunem adevărul. Adevărul este că Poliţia din Minneapolis nu ne protejează”, a spus Lisa Bender, preşedintele consiliului local Minneapolis. 

La New York, bugetul poliţiei va fi tăiat. O parte din fondurile alocate departamentului vor fi destinate serviciilor sociale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici