Elicopterul construit de chinezi care arată ca un OZN - FOTO

Numit "Super Great White Shark" de către presa din China, aeronava aduce aminte mai degrabă de filmele ştiinţifico-fantastice ale anilor ’50 decât de tehnologia secolului XXI. Totuşi, China susţine că „elicopterul armat” a fost creat pentru „câmpurile de luptă ale erei digitale”, scrie CNN.

3980 afișări
Imaginea articolului Elicopterul construit de chinezi care arată ca un OZN - FOTO

China a dezvăluit un prototip de elicopter care arată ca un OZN

Tabloidul de stat al Chinei, Global Times, a publicat o galerie de imagini cu aeronava, numind-o o fuziune de design modern precum elicopterele American AH-64 Apache şi CH-53 Sea Stallion, dar şi elicopterele ruseşti Ka-52 şi Mi-26. De asemenea, design-ul împrumută caracteristicile aeronavelor invizibile, precum bombardierul american B-2.

"Super Great White Shark" are o lungime de 7.6 metri, aproape trei metri înălţime şi are destul loc la bord pentru doi membri ai echipajului. Schiţele arată că învelişul exterior acopere motoarele, fapt ce ar oferi mecanisme de camuflare, având în vedere că orice unghi ascuţit ar fi ascuns şi mult mai greu de detectat de către radare.

Prototipul a fost dezvăluit săptămâna trecută la Expoziţie de Elicopter din oraşul Tianjin, transmite CNN.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici