Elicopterul SMURD prăbuşit în Republica Moldova: ÎNREGISTRARE AUDIO a operatorilor Turnului de control din Chişinău care încercau să ia legătura cu piloţii

Site-ul Publika.md a obţinut o înregistrare audio care surprinde încercările zadarnice ale Turnului de control din Chişinău de a lua legătura cu elicopterul SMURD prăbuşit joi, informează Publika.md.

5951 afișări
Imaginea articolului Elicopterul SMURD prăbuşit în Republica Moldova: ÎNREGISTRARE AUDIO a operatorilor Turnului de control din Chişinău care încercau să ia legătura cu piloţii

Înregistrare audio a operatorilor Turnului de control care încercau să ia legătura cu elicopterul - AUDIO (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Publika.md, din discuţii se înţelege că elicopterul zbura la altitudine mică.

După ce elicopterul SMURD dispăruse de pe radare, controlorii de trafic aerian au intervenit pe diverse frecvenţe radio, rugând piloţii unor avioane de pasageri să încerce să încerce să ia legătura cu echipajul.

Fragmente de conversaţii ale Turnului de control cu piloţii unor avioane de pasageri:

"Turnul de control Chişinău! (...) Avem un elicopter cu care am pierdut comunicaţiile".

(este prezentat numărul de identificare al aparatului)

Pilotul unui avion: "Să încercăm să îl contactăm pe frecvenţa mea".

Turn: "Trebuie verificată poziţia".

Pilotul avion: "Dacă îl vom contacta, vă vom anunţa".

Turn: "Multumesc".

Pilotul altui avion: "Nu reuşim să luăm legătura cu elicopterul, dacă voi reuşi, vă vom anunţa".

Turn: "Nu avem niciun contact cu elicopterul. Primiţi vreun semnal de la elicopter?"

Pilot: "Negativ, nu primim nimic".

Elicopterul SMURD s-a prăbuşit joi în raionul Cantemir din Republica Moldova. Cei patru membri ai echipajului au murit în accident.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici