Cinci elicoptere SMURD s-au prăbuşit în ultimii 13 ani

16 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite în urma prăbuşirii elicopterelor SMURD, tragediile având loc în ultimii 13 ani.

2048 afișări
Imaginea articolului Cinci elicoptere SMURD s-au prăbuşit în ultimii 13 ani

FOCUS: Cinci elicoptere SMURD s-au prăbuşit în ultimii 13 ani (Imagine: Adrian Boioglu/ Arhiva Mediafax Foto)

Patru persoane şi-au pierdut viaţa după ce un elicopter SMURD s-a prăbuşit, joi, în raionul Cantemir din Republica Moldova, acesta fiind al cincilea elicopter SMURD care se prăbuşeşte din anul 2003 până în prezent.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit pe 15 decembrie 2014 în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa. În urma accidentului, toate cele patru persoane aflate la bord – medicul, pilotul, copilotul şi asistenta medicală - şi-au pierdut viaţa. La operaţiunea de căutare şi salvare a victimelor, care a durat peste 12 ore, au participat 40 de scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, militari ai Forţelor Navale, jandarmi, poliţişti şi cadre medicale de la SMURD şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă. MAI a anunţat la acea vreme că nu au existat cauze tehnice care să ducă la prăbuşirea elicopterului.

În 23 decembrie 2006, un alt elicopter SMURD s-a prăbuşit în judeţul Bistriţa-Năsăud. Toate cele patru persoane aflate la bord au fost rănite. Operaţiunile de căutare au durat peste patru ore din cauza terenului accidentat. În urma cercetărilor s-a stabilit că accidentul a fost cauzat de condiţiile meteorologice nefavorabile.

Un elicopter aparţinând SMURD, care efectua un zbor de rutină, s-a prăbuşit pe 9 ianuarie 2006, în apropierea aeroportului din Iaşi. În accident şi-au pierdut viaţa doi piloţi şi două cadre medicale. Autorităţile au stabilit că accidentul a fost cauzat de vremea nefavorabilă.

La data de 5 martie 2003, un elicopter SMURD s-a prăbuşit în comuna Cojocna din judeţul Cluj. Toate cele patru persoane aflate la bord – pilotul, copilotul, un medic şi un asistent - şi-au pierdut viaţa. Cadrele medicale se întorceau din Budapesta, unde însoţiseră un copil care urma să fie operat pe cord.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici