Dosar penal deschis de Parchetul Militar după prăbuşirea elicopterului SMURD în Republica Moldova

Procurorii de la Secţia Militară a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au deschis un dosar penal pentru a investiga cauzele prăbuşirii elicopterului SMURD, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

1303 afișări
Imaginea articolului Dosar penal deschis de Parchetul Militar după prăbuşirea elicopterului SMURD în Republica Moldova

Dosar penal deschis de Parchetul Militar după prăbuşirea elicopterului SMURD în Republica Moldova (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că sunt pregătite de plecare două aeronave cu specialişti din cadrul Poliţiei Române pentru a participa la cercetări alături de autorităţile din Republica Moldova, în prezent aşteptându-se acordul Procurorului General moldovean.

Patru persoane, membri ai echipajului unui elicopter SMURD, prăbuşit în Republica Moldova au murit în accident, anunţă Ministerul Sănătăţii de la Chişinău. Conform surselor citate de site-ul Unimedia, elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragîş, în raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România. Potrivit surselor citate, elicopterul SMURD efectua o misiune de salvare şi zbura de la Cahul spre Chişinău. Aparatul dispăruse de pe ecranele radarelor la ora 14.00 (14.00, ora României).

Elicopterul care s-a prăbuşit aparţine de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi fiind detaşat pentru misiuni în Republica Moldova, au declarat, joi, surse apropiate anchetei pentru MEDIAFAX. Potrivit sursei citate, echipajul de la bordul elicopterului, era format din patru persoane, pilotul, copilotul, medicul şi asistentul medical. Medicul şi asistentul medical erau de la serviciul de primiri urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici