Emmanuel Macron a inaugurat primul parc de eoliene în mare din Franţa

Emmanuel Macron a inaugurat joi, în largul Saint-Nazaire, primul parc de eoliene în mare din Franţa, a cărui desfăşurare intenţionează să o accelereze în faţa crizei energetice.

289 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron a inaugurat primul parc de eoliene în mare din Franţa

Emmanuel Macron a inaugurat primul parc de eoliene în mare din Franţa

„Acesta este un început de drum, un prim pas spre dezvoltarea masivă a energiilor regenerabile”, a declarat Palatul Elysée.

Emmanuel Macron a inaugurat joi, primul parc eolian în mare, din Franţa, în largul Saint-Nazaire.

Scopul este de a consolida „suveranitatea energetică” a Franţei într-o perioadă de creştere a preţurilor la hidrocarburi şi de risc de penurie din cauza războiului din Ucraina, precum şi de a reduce întârzierea considerabilă a ţării în domeniul energiei regenerabile în comparaţie cu vecinii săi.

În cursul dimineţii, şeful statului a vizitat cu o barcă 80 de turbine eoliene, amplasate între 12 şi 20 km în largul coastelor Le Pouliguen şi Le Croisic.

Parcul, operat de EDF, va fi complet operaţional până la sfârşitul anului. Aceasta va avea atunci o putere de 480 de megawaţi, capabilă să alimenteze 700.000 de persoane.

Emmanuel Macron a vizitat, de asemenea, Chantiers de l'Atlantique din Saint-Nazaire, unde sunt asamblate turbinele eoliene înainte de a fi instalate pe mare, şi a prezentat principalele puncte ale proiectului de lege pentru „accelerarea energiei regenerabile”, care va fi prezentat luni în Consiliul de Miniştri.

Textul vizează reducerea timpului necesar pentru finalizarea proiectelor prin simplificarea procedurilor administrative şi prin limitarea duratei de examinare a recursurilor depuse de ecologişti, pescari şi locuitori.

Preşedintele francez doreşte ca Franţa să acţioneze „de două ori mai repede” în ceea ce priveşte proiectele de energie regenerabilă, reducând termenele la şase ani, în conformitate cu alte ţări europene. În prezent, este nevoie în medie de zece ani pentru ca un sit offshore să intre în funcţiune în Franţa, în comparaţie cu cinci ani în Germania şi şase ani în Regatul Unit. Pentru energia eoliană terestră, termenul este de şapte ani - de două ori mai mult decât în Spania sau Germania - iar energia fotovoltaică nu stă mai bine.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
macron,
eolian,
franţa

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici