Emmanuel Macron se declară "optimist" pentru anul 2022, deşi admite că urmează "săptămâni dificile"

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat, în mesajul transmis de Revelion, că urmează "săptămâni dificile" din punct de vedere epidemiologic, dar a exprimat speranţa că anul 2022 ar putea aduce sfârşitul pandemiei, informează cotidianul Le Monde.

798 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron se declară "optimist" pentru anul 2022, deşi admite că urmează "săptămâni dificile"

Sursa foto: MediafaxFoto

"În pofida tuturor încercărilor, Franţa este mai puternică acum decât era în urmă cu doi ani. Sunt optimist pentru anul care urmează, dar nu doar pentru anul 2022, ci şi pentru anii următori", a afirmat Emmanuel Macron, care urmează să-şi anunţe formal candidatura în scrutinul prezidenţial programat în Franţa în aprilie.

"Vor urma săptămâni dificile, dar există motive reale să sperăm, poate că 2022 va fi anul ieşirii din pandemie. Vaccinarea rămâne cel mai puternic avantaj pe care îl avem", a adăugat preşedintele Franţei.

Emmanuel Macron s-a angajat să construiască "o economie mai puternică", "un nou început" pentru Franţa, pledând pentru continuarea măsurilor de creştere a "puterii de cumpărare". Preşedintele a amintit că Guvernul de la Paris a adoptat deja proiectul reformării asigurărilor de şomaj şi a oferit indemnizaţia pentru compensarea inflaţiei şi cecuri pentru atenuarea impactului majorării tarifelor la energie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici